wpZIMMER PROJECTS
Topos 2: A participative encounter on “How to be Together”
Topos2

EVENT

Topos 2: A participative encounter on “How to be Together”

Met de introductie van Topoi verkent wpZimmer de mogelijkheid om te transformeren in een geheime tuin en een broedplaats door simpelweg de blauwe poorten te openen. wpZimmer transformeert in een werkplaats die de focus op individuele artistieke praktijken overstijgt, maar prioriteit geeft aan wederkerigheid in de vorm van een uitwisseling van kennis, van vreugde, van simpelweg bestaan in de fysieke en emotionele wereld waarmee we verbonden zijn.

Met Topos 2: HOW TO BE TOGETHER nodigde curator Chiara Organtini Julia Rubies, Philippe Van Wolputte, Lili Rampre, Justine Maxelon, Caroline Daish, Katinka De Jonge en Eszter Némethi uit om collectief na te denken over een reeks vragen:

*Hoe kunnen we verbondenheid bieden die ons sociale weefsel kan helen?
*Kunnen we een publieke ruimte herstellen waarin we ons meer met elkaar verbonden voelen?
*Kunnen we de publieke ruimte verkennen als een tegenplaats voor onmogelijke ontmoetingen – als een ruimte voor de velen?

Drie weken van delen en elkaar en zichzelf onderdompelen in samenwerkingsprocessen leiden tot nieuwe verhalen, praktijken en stemmen. wpZimmer en het Topos 2 collectief nodigen je van harte uit om deel uit te maken van een publiek moment van delen in de vorm van een tijdelijke, fictieve ontmoeting op zaterdag 16 oktober van 16u-18 aan de blauwe poorten van wpZimmer aan de Gasstraat 90, 2060 Antwerpen. Het is een moment waar individuele artistieke praktijken plaats maken voor nieuw uitgevonden praktijken, praktijken die voortvloeien uit de tijd die we samen doorbrachten in wpZimmer.

Topos 2 werd mogelijk gemaakt door de Stad Antwerpen en C-Takt