wpZIMMER PROJECTS
RESHAPE – Hoe kunnen we de kunstwereld opnieuw vorm geven?

PROJECT

RESHAPE – Hoe kunnen we de kunstwereld opnieuw vorm geven?

Dit is slechts één van de uitdagingen die centraal staan in het pas gelanceerde RESHAPE Workbook. Deze handleiding is het resultaat van RESHAPE – Reflect, Share, Practice, Experiment, een onderzoeks- en ontwikkelingsproject dat kunstenaars, kunstprofessionals en organisaties uit Europa en het zuidelijke Middellandse Zeegebied samenbracht om nieuwe organisatiemodellen en alternatieve manieren van werken te creëren.

Kunstenaars en kunstwerkers die ervaring hebben met het experimenteren met alternatieve methoden en modellen, kwamen samen om concrete, realistische en duurzame oplossingen te bedenken voor de grote uitdagingen waar de kunstsector voor staat.

De tastbare resultaten van dit proces worden gepresenteerd in de vorm van Prototypes, voorstellen die de transformatie van de sector weerspiegelen en uitlokken, naar meer rechtvaardige en duurzamere methodes en manieren van werken. Deze nemen verschillende vormen aan: een spel, een verzameling van rituelen, een huis, een van gedaante verwisselende afdeling, een veelheid aan vragen, een oproep tot actie,… Allemaal dragen ze bij tot een positieve verandering in de kunsten en haar relatie tot de samenleving.

RESHAPE moedigt aan om de prototypes over te nemen, toe te passen en erop voort te bouwen in de dagelijkse praktijk van kunstenaars, kunstwerkers en organisaties in Europa en het zuidelijke Middellandse Zeegebied – ja, over de hele wereld – om bij te dragen aan fundamentele verandering in de kunst en de samenleving.

Wij nodigen u uit om het materiaal dat is gepubliceerd op reshape.network te verkennen en je eigen pad te beginnen om de kunstwereld opnieuw vorm te geven.