wpZIMMER PROJECTS
LAST MONTH TONIGHT #6

LAST MONTH TONIGHT

LAST MONTH TONIGHT #6

Op vrijdag 23 juni hosten we de zesde en laatste editie van Last Month Tonight van het seizoen!

Met Last Month Tonight creëren we een informele setting waar residenten en de brede wpZimmer community samenzitten rond een vraag, een tekst of een artistieke praktijk dat centraal stond tijdens de residentie van de uitgenodigde kunstenaars.

Tijdens deze sessie staan Nada Gambier, Kevin Fay, Lennert De Vroey en Anna Schlooz op het programma; en we krijgen misschien ook gezelschap van onze huidige residenten: Rocío Marano en Matteo de Blasio.

Programma (15h30 – 20h00 / met diner van 18h00 tot 19h00)

Nada Gambier

Momenteel onderzoekt en experimenteert Nada met gentle trespassing en gestructureerde kakofonie als artistieke middelen voor relationaliteit. Tijdens Last Month Tonight deelt ze het in-progress materiaal van haar onderzoek.

Alex Bailey

Kevin Fay

Kevin Fay stelt groepsimprovisatie voor met taal en dans als basis:

“words mean. words assert. and words direct. in this sharing, we’ll explore embodiment exercises, movement improvisation, and poem building to surrender to ways that words ripple, bubble, swirl, (en)circle, and unfurl.” 

Simryn Gill

Lennert De Vroey

Lennert De Vroey werkt als schrijver, theatermaker en onderzoeker. Tijdens Last Month Tonight deelt hij een work in progress van zijn Palm project dat zich ontwikkelt tot een lecture-performance. Door te kijken naar palmbomen, die doen denken aan zowel paradijs als plantage, probeert Lennert zijn eigen relatie tot het ‘Mondiale Zuiden’ in een geglobaliseerde economie in vraag te stellen. We worden rond de tafel uitgenodigd voor een gedachtenuitwisseling en hapjes.

Anna Schlooz

Dining (werktitel) is een sociaal kunstproject waarin Anna Schlooz de structuren waarin we zorg verlenen onderzoekt, en hoe we deze zouden kunnen heroverwegen. Vanuit ervaringen in zowel de jeugdzorg als in queer gemeenschappen fantaseert Anna over alternatieve manieren van zorgen, samenzijn en eten.

With the support of Flanders – State of the art / Department of Culture, Youth and Media