Ted Oonk
Ted Oonk

Ted Oonk

Ted Oonk is een Nederlandse hedendaagse kunstenaar die woont en werkt in België. Ze behaalde een MFA in Fotografie aan de Academie St.Joost in Breda. Ze heeft ook een MA in Filmstudies en Visuele Cultuur aan de Universiteit van Antwerpen.

Het werk van Ted Oonk is voornamelijk gericht op de vele manieren waarop we kwetsbaarheid, normen en standaarden in onze visuele cultuur zowel maskeren als aan het licht brengen. Haar artistieke praktijk peilt in dat opzicht naar een specifieke gevoeligheid betreffende sociaal-culturele en normatieve representaties van de stereotype ander, maar speelt ook met noties van de menselijke noodzaak om te categoriseren en normen te hanteren. Eén vraag stuurt haar werk in hoge mate: Als de handeling van het kijken gemarkeerd wordt door (vaak eenzijdige) normatieve representaties, hoe kunnen fotografie en/of video dan voorzien in pluralistische of kritische manieren om naar beeldmateriaal te kijken?

Oonk’s werk is nationaal en internationaal tentoongesteld. Ze werden tentoongesteld in o.a. Guislain Museum Gent, Fotogalerija Stolp Slovenië, Texture Museum Kortrijk, ENTER Festival Brussel, Kigoja Art Space Seoul, Mostyn Museum Wales, The Indianapolis Museum of Contemporary Art, Photoville New York, The National Art Studio Seoul en Photofestival Naarden. Werken werden ook gepubliceerd in Der Greif Magazine, Humanize Magazine en op Self Publish Be Happy.