Sangam Sharma

Sangam Sharma

Sangam Sharma is een multidisciplinaire onafhankelijke kunstenaar en experimentele filmmaker uit Wenen die kijkt naar hybride manieren om kunst te maken. In haar werk biedt Sangam nieuwe alternatieve manieren van perceptie – een queer manier om beelden, geluid en verhalen te lezen. Ze is geïnteresseerd in wat persoonlijke geschiedenis (history – her*story) verbindt met natuur, landschappen en geografie.

Sangam beschouwt het proces als een vloeiende fase en integreert een verscheidenheid aan technieken in haar werk. In haar werk probeert ze alternatieve lezingen voor te stellen door middel van innovatief beeld- en geluidmateriaal te introduceren en het vertellen van verhalen. De verbinding tussen ruimte en (fysiek) geluid staat centraal in haar films, evenals een (queer) feministisch perspectief. Narratief vervagen vaak de grenzen van het persoonlijke, herinneringen en feitelijkheid, maar ook van documentatie, contemplatie en fictie. Sangam probeert de verschillende manieren weer te geven waarop beelden kunnen worden geschoten en gelezen, aangezien fotografie de perceptie van plaats, identiteit, geschiedenis en herinnering vorm geeft.

Sangam’s mixed media werken verkennen saamhorigheid in tijden van onrust. Kleine interventies waarbij gebruik wordt gemaakt van experimentele compositie en queer storytelling, stellen een nieuwe kijk voor, een verstild manifest van anders-zijn, waardoor totaal andere werelden worden gecreëerd.

Haar werk drukt ook een interesse uit in correlaties met onze omgeving, gebruik makend van terugkerende motieven zoals natuur, landschappen, en plaatsen die een speciale relevantie voor haar hebben/plaatsen van verlangen zijn. Ze benadrukt de gelijkheid van alle elementen door beelden van inclusiviteit en hoop te creëren. Er is ruimte voor iedereen.