Nahuel Cano
©Francisco Castro Pizzo - Nahuel Cano

Nahuel Cano

1982 AR, NL https://nahuelcano.me/

Nahuel Cano is geboren in Neuquén, Wallmapu, nu bekend als Argentijns Patagonië. Hij woont en werkt tussen Buenos Aires en Amsterdam. Hij is acteur, theatermaker en een autodidact geluidsexperimentator. Zijn artistieke werkterrein is mobiel, hij verkent de mogelijkheden van performance, installatie, geluid en theater.

Als acteur werkte Nahuel zowel in cinema als theater met belangrijke regisseurs zoals onder andere Lucrecia Martel, Lotte van Der Berg en Alejandro Tantanián,… Van 2010 tot 2017 ontwikkelde Nahuel zijn artistieke projecten samen met zijn groep “El Cuarto” als maker, deze werken zijn gepresenteerd in meerdere internationale festivals en hebben steun en prijzen ontvangen van nationale en internationale instellingen. Nahuel is ook een stichtend lid van Escena Política, een artistiek collectief dat acties, forums en voorstellingen heeft georganiseerd die pleiten voor meer inclusieve en eerlijke praktijken op het gebied van kunst in Buenos Aires. In 2020 studeerde hij af aan de DAS Theater Masteropleiding in Amsterdam.

Momenteel ontwikkelt Nahuel Cano een platform en een subjectief territorium waaruit hij zijn onderzoek en solowerk kan blijven uitbreiden: Kütral – Nahuel.