Mesut Arslan
© Danny Willems

Mesut Arslan

Regisseur en theatermaker Mesut Arslan groeit op in Izmir (Turkije). Op zijn twintigste neemt hij alleen een vliegtuig naar België. Na een aantal jaren legt hij er zich toe op het maken van theater en richt hij zijn eigen gezelschap op. Met de Anatolië Theater Groep (ATG) heeft hij vooral succes in de Turkse gemeenschap. Langzamerhand creëert hij een eigen stijl die evolueert naar een beeldtaal waarbij taal op experimentele wijze verwerkt wordt. Samenwerkingen met visuele kunstenaars als Lawrence Malstaf zijn terugkerende elementen die zijn werk karakteriseren. Voor ’t Arsenaal/Lazarus Mechelen regisseert hij IJdele dagen, de eerste theatertekst van Fikry El Azzouzi.

ATG wordt Onderhetvel. Met dit gezelschap maakt hij een bewerking van Kamer en de man van de Vlaamse auteur Eric De Volder. Daarnaast richt hij ook Platform 0090 op, een werkplaats en draaischijf voor onderzoek, creatie en presentatie van multidisciplinaire kunst met referenties naar het Midden-Westen.

Sinds 2017 is Mesut geassocieerd met de KVS. Voor zijn eerste KVS-creatie greep hij terug naar zijn theaterheld Eric De Volder en pakte Nachtelijk Symposium aan. Hij werkt, samen met Michael De Cock, ook mee aan de voorstelling Kamyon.