Mbunga Kongi

Mbunga Kongi

BE

Na een rijkelijke jeugd in de Democratische Republiek Congo besloot Mbunga Kongi nieuwe wegen in te slaan door op achtjarige leeftijd Kinshasa te verlaten om in Parijs, Frankrijk, te gaan studeren. Deze verandering markeerde het begin van een bijzondere carrière.

Haar avontuurlijke geest bracht haar er als tiener toe om op zestienjarige leeftijd naar Brussel te vluchten, waar ze begon aan een artistieke opleiding in Saint Marie. Tijdens deze periode dompelde Milka zich onder in de wereld van de kunst terwijl ze ervaring opdeed in de horeca. Deze mix van artistieke verkenning en vindingrijkheid vormde de basis van haar dynamische karakter.

Het was in het licht van de Brusselse nacht dat Milka haar eerste stappen als DJ zette en zo het begin van haar artistieke carrière markeerde. Met haar optredens heeft ze haar unieke stempel gedrukt op de lokale muziekscene, en betovert ze menigten met haar eclectische muziekselectie en aanstekelijke energie.

Milka beperkt zich echter niet tot de kunst van het geluid. Ze heeft zich al snel ontpopt als een toegewijde activiste, die krachtig campagne voert tegen racistische, seksistische en homofobe discriminatie. Haar engagement komt voort uit haar levenservaring en haar onwankelbare verlangen om bij te dragen aan een meer egalitaire en inclusieve wereld. Haar stem wordt een uitdrukkingskanaal voor mensen die vaak gemarginaliseerd worden en ze wijdt haar energie aan het vergroten van het bewustzijn en het ondernemen van actie voor positieve verandering.

Milka Kongi’s verhaal is er een van vastberadenheid en een verlangen om een grote impact te hebben. Of het nu achter de schermen is of in de voorhoede van het activisme, ze blijft haar passie voor kunst combineren met haar verlangen naar sociale verandering. Doorheen haar verhaal belichaamt Milka de kracht van individualiteit, de kracht van creativiteit en het vitale belang om op te komen voor waar je in gelooft.

Kongi woont nu in Brussel en blijft haar visie en boodschap verspreiden in heel Dahomey. Haar reis weerspiegelt een authentiek leven, een leven dat gevarieerde ervaringen omarmt en er altijd naar streeft om een positieve erfenis in de wereld achter te laten.”