Marco Torrice

Marco Torrice

Marco Torrice is kunstenaar, docent en choreograaf, gevestigd in Brussel. In zijn werk gaat Marco steeds op zoek naar een uitwisseling tussen dansers met verschillende dansstijlen en culturele achtergronden. Hij poogt het begrip ‘hedendaagse dans’ te herdefiniëren door in dialoog te gaan met danspraktijken, die zich niet ontwikkelen in een Westerse academische context.

Hij heeft een fascinatie voor autodidactische kunstenaars en bewegingstalen, zoals Voguing, Krump, Hip-Hop Freestyle. In de benadering van zijn choreografie combineert hij de verschillende uitvoeringsprocedures van deze stijlen: de frontale benadering van een performance met Cypher, de Happening met participatieve dans, enzo. Vaak ontstaat de vorm van zijn werk uit een gedeeld dansexperiment waarbij elke kunstenaar ‘neemt’ van een andere.

Marco is geboren in Rome en studeert filosofie aan de Universiteit van Rome La Sapienza. In 2006 verhuist hij naar Brussel om vier jaar later af te studeren aan P.A.R.T.S. Hij werkt voor verschillende choreografen zoals Thomas Hauert, Jerome Bell, voor het Hongaarse dansgezelschap Hodworks en voor de Belgische dansgezelschappen Mossoux- Bontè en Rosas.

Marco creëert verschillende dansvoorstellingen, zoals Me, Myself and I, Kitty 2012 (2011), The way my father imagined it all, Centipedes (2012) en Decameron (2013). Naast zijn werk als danser en choreograaf geeft Marco les en workshops in verschillende dansscholen, zoals de Budapest Contemporary Dance Academy, SEAD (Salzburg Experimental Academie van Dans), Tanzfabrik (Berlijn), Isadora Duncan Center (Praag), Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en bij Da.Re. Dance Research (Rome).