Lila Magnin
© Lila Magnin

Lila Magnin

Lila Magnin is een danseres en choreografe en creëert daarnaast ook muziek. Ze is gevestigd in België. Lila heeft een eigen visueel en muzikaal universum dat ze sinds enkele jaren deelt op het podium en op social media.

Ze begon te dansen op 3-jarige leeftijd met de Bharata Natya en ging op 18-jarige leeftijd naar de Juste Debout School in Parijs. Terug in België werkt ze als danseres voor verschillende projecten en brengt ze haar eerste twee liedjes/clips uit in zelfproductie. Ze blijft ook danstrainingen volgen over de hele wereld, zoals in NYC en LA.

In 2015 vertrekt ze voor een jaar naar Australië waar ze de geld verdient met het geven van dansworkshops en het doen van straatshows. Lila heeft als danser/performer gewerkt met verschillende internationale artiesten, zoals Vraja Sundari Keilman voor ATMA (Samadhi Dance Company, NL), Pitcho Womba Konga voor Slow#3, Mamiwata and Habit (KVS, BEL), Andrew Ondrejcak voor Figure Studies (USA),…

In 2019 choreografeert ze haar eerste stuk the #roof is on fire, geproduceerd door Mons Arts de la Scène en ondersteund door de Commission de la Danse (Fédération Wallonie Bruxelles). Ze zal haar tweede stuk Azad, een solo, voor het eerst presenteren in 2021. Daarnaast zal ze ook haar eerste EP Gunpowder uitbrengen.