Lennert De Vroey

Lennert De Vroey

1994 BE

Lennert De Vroey (°1994) werkt als schrijver, theatermaker en artistiek onderzoeker, zowel individueel als collectief, in langdurige en ad hoc samenwerkingen. Vanuit een onderzoeksgedreven hoek interesseert hij zich voor o.a. voedsel, logistiek, geheugen en geschiedenis. Hij schreef zijn thesis over depolitisering en plaatst politiek graag in het hart van zijn artistieke praktijk.

Momenteel werkt hij aan een project over palmbomen, dat raakt aan de relatie tussen voedsel en theater. Via het onderzoek en het schrijven voor ‘A Travel Guide for IKEA restaurants’ onderzoekt hij de spanning en wisselwerking tussen de geglobaliseerde en lokale eetcultuur. Met Ella Dalemans & Johannes Lievens benadert hij de eetcultuur door middel van storytelling door speculatieve volksfeesten te faciliteren, waarbij de collectieve verbeelding over specifieke ingrediënten wordt geprikkeld.

In 2022-2023 loopt zijn onderzoek Pondering/Theremin aan het Koninklijk Conservatorium. Hij is medeoprichter van Parole en maakte deel uit van het Montignards traject bij Monty (2021). Hij studeerde Drama/Woordkunst (Koninklijk Conservatorium Antwerpen) en Internationale Politiek (Universiteit Gent). Lennert woont momenteel in Brussel.