Lara Ferrari – tummma

Lara Ferrari – tummma

Lara Ferrari – tummma heeft een Master in Spatial & Visuals Arts van ISAC, België & Lic. en studeerde af in Choreographic Composition aan UNA, Argentinië.

Haar praktijk richt zich op performance en schrijven als activatoren die toestanden van empathie, kwetsbaarheid en fragiliteit in het lichaam opwekken. Ze werkt vanuit het engagement om te denken vanuit affecties en gevoelige praktijken als een politiek die ongelijke waarnemingswijzen mogelijk maakt en andere manieren ontwikkelt om zich tot elkaar en tot de omgeving te verhouden.

Sinds 2017 werkt ze samen met Josefina Imfeld in het collectief Métodos de supervivencia en ontwikkelt ze performatieve praktijken en fragiele ontmoetingen. Hun huidige werk Synchronization Practice, een praktijk voor een ontmoeting op afstand, ontving de steun van de Metropolitan Found of Arts (Arg) en won de National Found of Arts (Arg) voor de creatie van een boek om deze praktijken te delen.

In haar schrijven werkt ze momenteel met een gefragmenteerd verhaal waarin verhalen van de enorme crisis van december 2001 in Argentinië worden vermengd en verweven met verhalen uit de Guaraní-cultuur.

Momenteel werkt ze samen met Carolina Mendonça aan Zones of resplendence, werk dat in El Caldo, Gessnerallee (Ch) werd gepresenteerd als work in process. En met Cathrin Jarema aan de ontwikkeling van Part 1: A black hole of deception gepresenteerd in L’estruch (Es), De Markten en Volksroom (Bru).