Kevin Fay
Kevin Fay

Kevin Fay

Kevin Fay heeft een Bachelor of Arts diploma in Dans en Communicatiewetenschappen van de Northwestern University. Tijdens zijn verblijf in Chicago volgde Kevin dansopleidingen aan zowel Northwestern als The Ruth Page Foundation School of Dance. Tijdens de zomers trainde Kevin bij The Ailey School, American Ballet Theater, The Taylor School, en The Hubbard Street Dance Center, waar hij een jaar lang van een beurs genoot.

Sinds zijn vertrek uit Chicago danste Kevin bij het Dayton Ballet in Ohio, Dana Tai Soon Burgess & Company in Washington, D.C., en Kyra Jean Green, Spenser Theberge, Daniele Desnoyers (Le Carré des Lombes), en Jakub Truszkowski (Rosas) bij Springboard Danse Montreal 2009 en 2016. Als freelance artiest in New York City gedurende zeven jaar, trad hij op en toerde nationaal en internationaal met Stefanie Batten Bland, Sonia Lopes Soares, Bob Eisen, Gabriel Forestieri, Douglas Dunn, Michael Mao, Heidi Latsky, Keith A. Thompson, filmmaker Jennifer Sims, en beeldend kunstenaar Noritoshi Hirakawa. Tijdens zijn verblijf in New York trainde Kevin ook regelmatig bij Janet Panetta, gaf hij les aan de Brooklyn Music School, City Center/BAE en Joffrey Ballet School, en werkte hij mee aan het Movement Invention Project en aan nieuwe operaproducties in The Metropolitan Opera met Itzik Galili, Bard College SummerScape met Marjorie Folkman, en Washington National Opera met Ben Wright.

In 2016 verhuisde Kevin naar Brussel, en vandaag werkt hij van daaruit als freelance performer met Veli Lehtovaara, Eric Minh Cuong Castaing, Eleanor Bauer, en Marc Vanrunxt – Kunst/Werk. Hij studeert ook stem bij Fabienne Seveillac en werkt onafhankelijk als schrijver, redacteur en transcribent bij Engagement Arts, State of the Arts (Almanac 2019), en Sarma (Conversations in Vermont).

In april 2020 vervoegde Kevin het team dat werkt aan SOS Relief, en in september 2020 ontving Kevin een beurs van de Vlaamse Overheid om een onderzoeksproject uit te voeren rond de thema’s mannelijkheid, feminisme, taal en het lichaam.