Kenneth Cardon
© Simon Debbaut-L'Ecluse

Kenneth Cardon

1996 BE

“Kenneth Cardon (hij/hem) is theatermaker, acteur, queer en in 2019 afgestudeerd aan het conservatorium van Antwerpen. Als acteur speelde hij mee in theaterproducties van Anne-Laure Vandeputte, Holland Opera, Theater Zuidpool, de Roovers, collectief herman en Veroline Vanderbeek. Hij doet af en toe tv- en filmwerk. Zo was hij te zien in Studio Tarara, Callboys 2 en Kom hier dat ik u kus.

Tegenwoordig wil hij zich vooral focussen op eigen werk. Samen met zijn klasgenoten Lois Lumonga Brochez, Sara Lâm, Daan Idelenburg en Milan Vandierendonck richtte hij het collectief herman op, een gezelschap dat experimentele en maatschappijkritische voorstellingen maakt. Hun eerste creatie, ★★★★☆ vier sterren, ging in 2020 in première en werd in 2021 geselecteerd voor het TheaterFestival.

In 2022 maken ze hun tweede voorstelling, BITE ME, een locatieproject over vampieren waarin horroresthetiek wordt gebruikt als ingang om een (ander) licht te werpen op hedendaagse maatschappelijke machtsstructuren.
Voor Yellow Alert, zijn eerste solovoorstelling, zet hij zijn eerste stapjes als theaterschrijver. Daarin onderzoekt hij wat het betekent om half Thais, gay en queer te zijn in een witte, heteronormatieve wereld.”