Joshua Serafin
Michiel Devijver

Joshua Serafin

PHL, BE

Joshua Serafin is een multidisciplinaire kunstenaar die dans, performance, beeldende kunst en choreografie combineert. Hen is geboren op de Filippijnen en woont momenteel in Brussel. Joshua is ook huiskunstenaar van Viernulvier tijdens het seizoen 2023-2027.

Josh houdt zich bezig met vragen over identiteit, transmigratie, queer politiek en representatie, zijnstoestanden en manieren om het lichaam te bewonen. Ze ontwikkelen momenteel een kosmologie van werken die nieuwe vormen van rituelen en belichaming creëren, gebaseerd op queer ecologieën die zullen resulteren in hun nieuwe performance “Pearls”. Ze zijn geïnteresseerd in de dualiteit tussen de fysieke vorm en de representatie ervan, gemanifesteerd door de alter-identiteit die ze “Void” hebben gecreëerd. Ze hebben hun eerste solowerk getiteld “Miss” in première gebracht in Viernulvier en zijn er nog steeds mee op tournee.

Josh is afgestudeerd aan de Philippine High School for the Arts met als hoofdvak theaterkunst. Ze studeerden aan de Hong Kong Academy for Performing Arts met als hoofdvak hedendaagse dans. Ze studeerden af aan de P.A.R.T.S. in 2019, en behaalden hun Bachelors in Performance aan de KASK in 2021, en zijn onlangs afgestudeerd aan hun Master in Fine Arts in Visual Arts aan de KASK School of the Arts in 2022 met grote onderscheiding en hun masterwerk heeft de Horliet-Dapsens Prij 2022 gewonnen.

Ze hebben samengewerkt met verschillende kunstenaars in Azië en Europa, variërend van performance tot beeldende kunst, zoals Arco Renz, Eisa Jocson, Manuel Pelmus, Bruno Isacovi, Ming Wong, Damien Jalet en Anne Teresa de Keersmaeker, en anderen.