Inés Ballesteros
(c)Michela Dal Brollo

Inés Ballesteros

Inés Ballesteros is een beeldend kunstenaar wiens werk zich in verschillende media ontvouwt. In haar praktijk onderzoekt ze hoe articulaties van de openbare ruimte die neigen naar controle en privatisering worden betwist door tijdelijke infiltraties of her-eigeningen, waarbij ze kijkt naar de spanningen en onderhandelingen die inherent zijn aan collectieve processen en aan de openbare ruimte.

Ze behaalde haar MA voor Kunst en Design voor Publieke Ruimte aan de Faculdade das Belas Artes do Porto in 2018 en daarvoor studeerde ze een Bachelor in Grafisch Ontwerp aan de E.S.D.A in Zaragoza. Haar praktijk als kunstenaar is ontwikkeld in kruising met haar deelname aan activisme en het zelf organiseren van projecten en ruimtes in Spanje, Portugal en België. In samenwerking met andere kunstenaars maakt ze deel uit van de volledig door kunstenaars gerunde ruimte “Samenschool” die zich bevindt in Borgerhout, Antwerpen.

In 2020 initieerde ze samen met Michela Dal Brollo het project ‘Stone Soup’, dat ondersteund werd door Kunstenplatform Plan B en een vervolg krijgt in hun onderzoeksproject ‘Living equipment: portable spaces’ in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.