Giulia Deval

Giulia Deval

1993 IT

Giulia Deval (1993, IT) is zangeres en geluidskunstenares. Haar onderzoek beweegt zich in een hybride gebied tussen geluidsexperimenten en schrijven, gefascineerd door mockumentary en speculatieve fabulaties.
Verschillende formats zoals live sets, de creatie van geluidsjurken, concerten met denkbeeldige personages en hoorspelen hebben als basisingrediënten de stem en gevonden analoge elektronica.
Haar project Antes de la Catàstrofe. Rutas Etnográficas 3302, een participatieve actie voor stemmen en magneetbanden, kwam door de voorselecties van The Pierre Schaeffer Award aangekondigd door INA GRM, GMVL, Phonurgia Nova en Euphonia als een van de beste 11 projecten in 2019 en won MIBACT’s MOVIN’UP / SPETTACOLO PERFORMING ARTS in 2020.

Sinds 2018 maakt ze deel uit van Rica Rickson, een internationaal feministisch netwerk gecreëerd in het kader van ITERATIONS, een Europees project gehouden tussen Hangar.org (Barcelona), esc medien kunst labor (Graz), Dyne.org (Giampilieri / Amsterdam) en Constant (Brussel).