Francesca Chiodi Latini
© Bart Boots

Francesca Chiodi Latini

1993 BE, IT

Francesca is geboren in Turijn, Italië, in 1993. Ze is performer en choreografe en woont in Leuven, België. Ze werkt sinds 2017 voor Voetvolk/Lisbeth Gruwez: momenteel als repetitie directeur en assistent voor Into the Open (première februari 2022) en eerder als performer in The Sea Within, dat in 2018 in première ging.

Sinds 2019 is Francesca Traject Artist bij wpZimmer in Antwerpen.
JARDIN POILU, haar eerste puur choreografische creatie is in september 2020 in première gegaan in C-Mine, Genk en werd uitgevoerd tijdens Love At First Sight in Antwerpen. Het concept van het stuk werd gepitcht tijdens de Roel Verniers Prijs in 2017 in het kader van het TheaterFestival in Brussel. Na haar studies hedendaagse dans in Turijn en Parijs, verhuisde ze naar België waar ze aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen begon en waar ze in 2017 afstudeerde.

Haar opleiding is altijd verweven geweest met creatieve werkprojecten en persoonlijke choreografische creaties: in Parijs trad ze op voor Corinne
Lanselle in het choreografische concert Room 83 (2013). In 2014 componeerde ze haar eerste solo PRIMARI, gepresenteerd in verschillende festivals in Europa: SOLOCOREOGRAFICO, Turijn (IT), IX FESTIVAL INTERNACIONAL DE SOLOS DE DANçA CONTEMPORANEA, Lissabon (P), DANCE FESTIVAL INGOLSTADT 2014, Ingolstadt, (D). Daarna sloot ze zich aan bij Batucada, van Marcelo Evelin, en trad ze op in het Kunstenfestivaldesarts 2014. In 2015 mee aan het project Atlante del Gesto van Virgilio Sieni Company, opgevoerd in de Prada Foundation in Milano
(IT). In 2016 componeerde ze haar tweede solo AMARYLLIS – een finalist van de BCDC Brussels Contemporary Dance Wedstrijd.