Diego Echegoyen
Jimena Perez Salerno

Diego Echegoyen

1981 AR

Diego Echegoyen is een Argentijnse performancekunstenaar die werkt, onderzoekt en actief is in projecten waarin theater, uitgebreide choreografie, field recording, site-specific en straatperformance samenkomen.

Hij heeft een uitgebreid traject als acteur, performer en theatermaker in Buenos Aires en vanaf 2018 is hij in Brussel gaan wonen. Daarna studeerde hij af aan het Institut Superieur des Arts et Choreographies van de Academie Royale des Beaux-Arts de Bruxelles in Plastische, beeldende en ruimtelijke kunsten in Urban Space en heeft hij de post-master in artistiek onderzoek van A.PASS binnen de Posthogeschool voor Podiumkunsten.

In 2010 werd hij medeoprichter van het Argentijnse ‘EL CUARTO’ Theatergezelschap, waarin hij werkte als acteur, danser en performer. Daarnaast was hij ook medeoprichter van het Argentijnse artistiek activistische collectief ‘Escena Política’, met wie hij sinds 2013 samenwerkt. Deze projecten wakkerden bij hem de drang aan om collectieve en collaboratieve praktijken te ontwikkelen door verbanden te onderzoeken tussen podiumkunsten en activisme. Sinds hij naar Brussel verhuisde, richt hij zijn werk op performancekunst als het medium om al zijn artistieke praktijken en onderzoeken samen te brengen.

Sinds 2019 ontwikkelt hij een artistiek onderzoek gebaseerd op de verschillende praktijken waarmee hij vertrouwd is en plaatst ze in relatie tot Migratie, waardoor zijn podiumkunsten-, schrijf- en activistische achtergrond samensmelten met een wandelpraktijk die centraal kwam te staan sinds hij zich in België vestigde. Zijn status als migrant heeft alles wat hij doet sinds hij Buenos Aires verliet beïnvloed, zowel als kunstenaar als als mens.

Diego’s werk was te zien in België, Denemarken en Nederland