Ariane Loze

Ariane Loze

1988 BE http://www.arianeloze.com

Ariane Loze bestudeert de ontwikkeling van een verhaal aan de hand van beelden die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. In deze videoreeks neemt ze zowel de rol van actrice, regisseuse als cameravrouw op zich. De montage van de beelden brengen twee (of meerdere) personages en de architectuur met elkaar in verband. De video’s van Ariane Loze nodigen de kijker uit deel te nemen aan de opbouw van het verhaal dankzij de cinematografische montageprincipes: shot/reverse shot, de continuïteit van de bewegingen en de suggestie van een psychologisch verhaal.


Deze video’s werden in het openbaar opgenomen en werden zo dus een live performance. Ariane Loze studeerde dramatische kunsten aan het RITCS in Brussel en volgde het postgraduaat A.PASS (Advanced performance and scenography training), ook in Brussel. In 2016-2017 was ze resident aan het HISK (Hoger Instituut voor Schone Kunsten) in Gent.

De video’s van Ariane Loze werden voorgesteld op het Salon de Montrouge in Parijs (mei 2018) en in het museum voor hedendaagse kunst KANAL Centre Pompidou in Brussel (mei 2018). Haar meest recente werk was te zien op de festivals Videoformes in Clermont-Ferrand (2015) en Traverse Vidéo in Toulouse FRAC Midi-Pyrénées (2015), in de musea Medienwerkstatt Berlin (2016), S.M.A.K. Etcetera Gent (2016) en Stichting Boghossian Brussel (2016), op het symposium “You are such a curator !” in het De Appel Arts Center in Amsterdam (2016), in de groepstentoonstelling “Kunst om het lijf” in de kunstgalerie Emergent in Veurne, in de New York Anthology Film Archives AXW projection (2017), op de Watch this space 9 biënnale in Rijsel-Brussel (2017) en tot slot in de tentoonstelling “Gemischte Gefühle” in Tempelhof Berlin (2017).

De video’s van Ariane Loze werden geselecteerd voor de Movimenta Video Art-prijs in Nice (2017) en de Médiatine-prijs in Brussel (2016). Ook vielen ze in de prijzen op het Art Contest Brussels (2015), de Art For All Society van Macau (2016) en de Côté Court Festival Pantin (2017).