Anneleen Keppens
Thibaud Dezyn

Anneleen Keppens

BE

Anneleen Keppens werd geboren in Kortrijk in 1986 en studeerde in 2010 af aan P.A.R.T.S. Ze werkt als choreografe, danseres, artistiek medewerker en docente. Vanuit deze verschillende posities creëert ze ervaringen die het lichaam centraal stellen en het diep communicatieve en verbindende potentieel van dans als taal eren.

In 2016 startte ze een choreografisch onderzoeksproject genaamd Transparency in Abstract Dance, met als doel om de taal van de dans toegankelijker te maken door compositiesleutels te ontwikkelen waarmee een publiek een dans kan ontsluiten en ‘betreden’.

Dit onderzoek vormde de basis van haar eerste creatie, The moon is the moon is the moon. Deze voorstelling deelt de ‘schetsen’ die voorafgaan aan het maken van een choreografie, terwijl ze een evenwicht zoekt tussen leesbaarheid en poëzie.

In 2019 creëerde Anneleen de solo Movement Essays. Dit werk bestaat uit drie ‘bewegingsessays; On Tempo, On Shape en Multitudes, die elk een fundamenteel element van abstracte dans belichten.

Sinds 2020 ontwikkelt ze Body Dialogues. Via deze praktijk wil ze het artistieke proces herwaarderen en ruimte en tijd voor contemplatie cultiveren. Af en toe wordt een dialoog gedeeld met een publiek, waarbij ze hen uitnodigt om in een proces te stappen in plaats van in een kunstwerk.

Momenteel bereidt Anneleen Blue Moon Spring voor, een voorstelling voor drie dansers op jazzmuziek.

Sinds 2012 is ze kernlid van Hiatus, het dansgezelschap van Daniel Linehan (US/BE). Ze is gecertificeerd somatisch bewegingspedagoog en gaf een les Poetic Embodiment tijdens de SummerSchool van P.A.R.T.S., bij Charleroi Danse en bij INSAS.