Anna Borodikhina
Fameus_Antwerp Bijou_Maruszak

Anna Borodikhina

Anna Borodikhina, aka Anna Khina, is een spoken word performance artieste, rapster en theatermaakster. Met haar teksten won ze voorheen al prijzen bij de Kunstbende, werd ze eerste bij de nationale muziekwedstrijd Violencia en won ze onlangs de Bijou prijs voor beste theaterstuk. Daarnaast is Anna ook student en zit ze momenteel in haar Master Seksuologie.

Anna heeft al meer dan acht jaar podiumervaring. Zo stond ze al met haar poëzie, theater en muziek in de Arenberg, De Singel, HetPaleis, Bronx, Beursschouwburg, Zinnema, Theater Rotterdam, Podium Mozaïek Amsterdam etc. Ze speelde theater bij Tutti Fratelli en Vers Geweld en ging op tour met de Poëziebus. In 2018 werd ze uitgenodigd als inspirerende spreker bij VRT NXT.

Anna geeft ook workshops creatief schrijven en slam poetry aan o.a. VRT, Stad Antwerpen, Moving Ground en Creatief Schrijven. Je kan haar gedichten terugvinden in ‘De ontdekking van de poëzie’, ‘het Pslamenboek’ en ‘Met heldere verf en verlangen’ van het Poëziecentrum.

In 2022 komt haar eerste EP uit en zal haar solovoorstelling ‘Niemandsland’ te zien zijn in o.a. de Arenberg, Rataplan en het Red Line Star Museum.