Albert Quesada

Albert Quesada

SP, BE http://acmearts.xyz

Albert Quesada is een Spaanse danser en choreograaf die woont en werkt in Brussel en Barcelona. Na zijn studies filosofie en multimediale techniek in Barcelona studeerde hij dans aan MDT (Amsterdam) en P.A.R.T.S. (Brussel). Centraal in zijn choreografisch werk staat de vertaling van muzikale structuren en composities in choreografie. Hij is geïntrigeerd door de bewegingen en dynamica van een groep, een interesse die werd gewekt door zijn werk met ZOO / Thomas Hauert. Binnen het gezelschap ACME ontwikkelt hij zowel voorstellingen als educatieve projecten, samen met Marcus Baldemar, Federica Porello, Mireia de Querol and Zoltán Vakulya.

Met Katie Vickers leidt hij twee educatieve projecten in de VS: het Mercersburg Academy Summer Program for Dance and Theatre en het Practicing Performance / International Dance Festival van de Ohio State University. In 2005 creëerde Albert Solo on Bach & Glenn, wat later leidde tot het duet Solos Bach & Gould (2010). Daarna volgden Trilogy (2011), dat hij creëerde met Vera Tussing, en de groepschoreografieën Ensemble (2012), Slow Sports (2012), Wagner & Ligeti (2014), Slow Sports Outdoors (2014), Slow Sports Kids (2015), OneTwoThreeOneTwo (2015), VIVA (2016) en It’s time (2017), dat hij creëerde met Octavi Rumbau, Federica Porello en Zoltán Vakulya.

Sinds 2009 danst Albert bij ZOO / Thomas Hauert (Accords, You’ve Changed, In Vivo Danse, Mono, Inaudible). Hij was ook performer in het werk van Benjamin Vandewalle.