TOPOS 3 stelt voor: The Evening School of Gentle Disarming

In 2021 introduceerde wpZimmer TOPOI als een manier om een collectieve ruimte te
creëren voor radicale verbeelding en pragmatische utopieën terwijl we ons collectief engageren rond de sociale en maatschappelijke kwesties van onze tijd. Binnen elke Topos organiseren we een collectieve thematische residentie van drie weken die is ontworpen voor peer-to-peer learning. Deze maand introduceren we TOPOS 3: The Evening School of Gentle Disarming. We nodigen Ahilan Ratnamohan, Zorka Wollny, The Agency of Singular Investigations, bodies of knowledge (BOK), Siniša Ilić,Sirah Foighel Brutmann, Eitan Efrat, Danae Theodoridou, Luc Debouvry, Guilel Treiber en Inge Vyt uit om een publiek en gesloten programma te creëren.

Binnen The Evening Schools of Gentle Disarming zullen de uitgenodigde kunstenaars elk hun
eigen tools gebruiken om te reflecteren op de geschiedenis van sociale bewegingen, waarbij ze verhalen en dromen van solidariteit verweven in hun collectieve praktijk. Geïnspireerd door de verschillende historische bewegingen van de ‘volksscholen’, als instrument voor onderwijs en emancipatie, organiseren we een informele Evening Schools waarin kennis wordt uitgewisseld en reversed mentorschap als methodologie wordt gebruikt. wpZimmer nodigt je uit om deel uit te maken van en vorm te geven aan de TOPOS 3 journey. Voor meer informatie over zowel het gesloten als het publieke programma, kan je hier terecht. The Evening School of Gentle Disarming maakt deel uit van het project TOPOI 2022 mede gecureerd door Dušica Dražić en Helga Baert van wpZimmer en Helena Selder van Baltic Art Centre, georganiseerd door wpZimmer en ondersteund door De Vlaamse Overheid, Stad Antwerpen en C-TAKT.

Over Topos

Met elke TOPOS nodigt wpZimmer een kunstenaar of kunstwerken uit om een collectieve residentie samen te stellen en te leiden met een programma dat toegankelijk is voor een publiek. Topos biedt tijd voor concentratie en individueel werk, dat vervolgens wordt afgewisseld met collectieve tijd voor het delen van kennis en samenwerking (workshops, lezingen, lezingen, collectieve producties, feedbacksessies, performances…). Tijdens dit collectieve residentieproces hechten we een evenwaardig belang aan het proces van samenwerking als aan het resultaat. TOPOS is een experimenteer terrein voor artistieke ideeën, nieuwe vormen van samenwerken en faciliteren.

Voorbije Data

Juni 2022

13/06
17/06
23/06

Augustus 2023

31/08
CC Belgia (Antwerpen)