White on White
© Irmak Altiner

PROJECT

White on White

White on Whit is een dansvoorstelling gecreëerd door Marc Vanrunxt, Bahar Temiz, Anne-Marie Van Kerckhoven en Jean-Paul Lespagnard.

Bahar Temiz is opkomende Turkse danser, performer en choreograaf. Ze groeide op in Istanbul, maar besloot filosofie te studeren aan de Université Paris-Sorbonne. Daarna ging ze naar ArtEZ Dansacademie in Arnhem en Choreografie aan EX.E.R.CE. Ondertussen heeft ze hard gewerkt om haar eigen choreografische ambities te ontwikkelen met de solo In Love en 2PCC, een nieuw duet. Bahar heeft een zeer sterke professionele band met de West-Europese dansscène. De afgelopen jaren werkte ze met de Superamas, Ivana Muller en meer recent met Felix Mathias Ott.

Bahar Temiz en Marc Vanrunxt hebben elkaar ontmoet in Istanbul (2014) tijdens een workshop die Marc gaf aan Ciplak Ayaklar. Kort daarna besloten ze om samen te werken. In White on White creëert Mac een totale artistieke performatieve ervaring voor Bahar. Zoals in veel van zijn solo’s extraheert en waardeert Marc Bahar’s werk door te construeren, deconstrueren en te reconstrueren. Hiervoor nodigde hij zowel Anne-Marie Van Kerckhove als Jean-Paul Lespagnard uit om nauw samen te werken op het gebied van ruimte, stage, licht en kostuums.

Anne-Marie is een Antwerpse beeldend kunstenaar met wie Marc sinds 1984 vele malen heeft samengewerkt. Anne-Marie is een filosoof met afbeeldingen, verf en kleur.

Jean-Paul Lespagnard is een Brusselse modeontwerper en werkte ook als kostuumontwerper voor de podiumkunsten. Jean-Paul is een schilder met stof en patronen.

Marc Vanrunxt

Marc Vanrunxt is choreograaf en danser. Hij onderzoekt de grenzen van dans als medium en choreografie als taal, door rekening te houden met de mogelijkheden van het lichaam. In zijn werk probeert hij begrippen als tijd, ruimte, energie en aanwezigheid te herdefiniëren. Het oeuvre van Vanrunxt werkt rond tegenstellingen als zichtbaar/onzichtbaar en tastbaar/ongrijpbaar. Zijn artistieke woordenschat vindt haar wortels in de punkbeweging en het abstracte expressionisme.

Credits

Choreografie: Marc VanrunxtDans: Bahar TemizKostuum: Jean-Paul LespagnardScenografie: Anne-Mie Van KerckhovenLicht en techniek: Stefan AlleweireldArtistiek advies: Marie-Anne SchotteProductie: Kunst/WerkCo-productie: Platform 0900 en STUKManagement: Ine Vander ElstOndersteund door: de Vlaamse Overheid