Tussen ons

PROJECT

Tussen ons

Tussen ons’ is buiten een echt huwelijk ook een durationeel, multidisciplinair artistiek proces waar zij als kunstenaarskoppel hun huwelijksrelatie cureren.

Kim en Anyuta trouwen, onder andere, omwille van een ‘verblijfsrechtelijk voordeel’ (middel) maar met de duidelijke intentie een ‘duurzame levensgemeenschap’ te kunnen stichten (doel).

Dat laatste is volgens het wetboek de belangrijkste vereiste voor een legitiem huwelijk. Hun artistiek proces bestaat er deels uit zich te verhouden tot wat die ‘duurzame levensgemeenschap’ precies inhoudt, niet enkel rekening houdend met juridische vereisten maar ook met maatschappelijke verwachtingen die hun relatie bewust en onbewust beïnvloeden. Daarbij interesseren zij zich in het nader penetreren van verschillende culturele modellen die zich op het eerste zicht als beslissend en gedetermineerd presenteren. Zijn zij echt zo beslissend en gedetermineerd?

Al deze verschillende opvattingen/ registraties/beelden worden verwerkt in verscheidene performatieve acties, publicaties, video’s en tentoonstellingen.

Nu hun trouw in de zomer van 2018 zullen ze zich tijdens hun residentie in wpZimmer bezig houden met de documentatie en registratie van dit gebeuren. Verder zullen ze hun huwelijksreis voorbereiden dat in de zomer van 2019 zal plaatsvinden.

Kim Snauwaert

Kim Snauwaert is een Belgische transdisciplinaire kunstenares en actrice. Ze studeerde af aan de Universiteit van Gent als kunsthistorica gespecialiseerd in theaterstudies en een minor in ethiek. Daaropvolgend haalde ze een diploma aan het KASK (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) in Gent. Haar werk werd getoond in Vlaanderen, Lucca, Beijing, Sidney, New York en Nederland.

Anyuta Wiazemsky

1989 RU
Anyuta Wiazemsky is een Russisch-Belgische multimedia artiest en fotograaf. Ze studeerde af aan de Rechten Academie in Moskou, Rusland voor ze besliste om een artistieke carrière na te jagen. Ze studeerde Beeldende Kunsten aan KASK (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) in Gent. Ze werk met verschillende media en vormen, inclusief fotografie, performance, installatie en participatieve sociale artistieke projecten. Haar werk werd getoond in Moskou (RU), Gent (BE), Leuven (BE), Rotterdam (NL), Hyderabad (IN). Momenteel werkt ze in croxhapox met Samira El Khadraoui waar ze de artistieke leiding en management verzorgt.

Credits

Van en door: Kim Snauwaert en Anyuta Wiazemsky SnauwaertCoproductie: workspacebrusselsOnderzoeksondersteuning: de Vlaamse GemeenschapResidenties: BUDA en wpZimmer