PROJECT

Traumboy

Daniel is een sekswerker. In Traumboy praat hij over zijn ervaringen als prostitué. Zonder schaamte, eerlijk, interactief. Hij vertelt waarom hij voor deze job heeft gekozen, hij beschrijft zijn cliënten en hun verlangens. Het publiek leert een jonge man kennen die zijn lichaam doelbewust verkoopt. Het enige probleem is het stigma dat ermee verbonden is. Seks met vreemden in ruil voor geld: het is nog steeds een taboe.

Traumboy stelt de dubbele moraal in vraag van onze kapitalistische en hypergeseksualiseerde maatschappij. Door de focus op mannelijke prostitutie gaat de voorstelling voorbij aan het gebruikelijke discours over het misbruik van kwetsbare vrouwen, en kan ze meer subtiele machtsverhoudingen aan het licht te brengen. Het lichaam van de performer wordt een projectiescherm voor angsten, fantasieën en contradicties. Daniel neemt de verschillende rollen op die hij speelt voor zijn klanten – of voor het publiek? Tegenover deze ambigue zelfpresentatie wordt het publiek uitgedaagd om de eigen seksuele idealen en identiteit te onderzoeken. Bevinden de grenzen in onze geest zich wel waar we ze verwachten?

Première: 13-18 juni 2015 – Festspiele Zürich / Theaterhaus Gessnerallee

Daniel Hellmann

Daniel Hellmann is een dans- en theatermaker, zanger en performer. Hij is gevestigd in zijn geboortestad Zürich, evenals in Berlijn. Hij studeerde filosofie, klassieke zang en theater/performance in Zürich, Lausanne en Bern. Na deel te hebben genomen aan verschillende operaproducties in Zwitserland, België en Duitsland, richtte hij in 2012 3art3 Company op om stukken te realiseren die muziek, dans en theater verenigen.

Sinds 2014 creëerde hij Untold met 3art3 en als coproductie met Les Ballets C de la B, met Matterhorn Produktionen het muziektheaterstuk Nach Lampedusa - Wandererfantasien over het Zwitserse asielsysteem en de interactieve uitvoeringen Full Service en THE_SPACE_BETWEEN. Hellmanns solo-optreden Traumboy over mannelijk prostitutie ging in 2015 in première in een coproductie met Gessnerallee Zürich en Festspiele Zürich en werd uitgenodigd voor the Swiss Selection in Avignon in 2016. Het werk van Daniel Hellmann werd getoond op festival en in theater in Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, België, Nederland, Italië, VK, Spanje en de VS.

Credits

Concept en performance: Daniel HellmannDramaturgie: Wilma RenfordtDerde oog: Ivan BlagajcevicDecor- en kostuumontwerp: Theres IndermaurGeluid: Leo HofmannLight: Gioia ScanziProductie management: Daniela LehmannTour management: Florence FranciscoVertaling: Melanie Jame WolfProductie: 3art3Coproductie: Theaterhaus Gessnerallee & Festspiele ZürichOndersteuning: Stadt Zürich Kultur, Fachstelle Kultur Kanton Zürich, Pro Helvetia Schweizer Kulturstiftung, Migros Kulturprozent, Nestlé Fondation pour l’Art, Schweizer Tanzarchiv - Preis für Videodokumentation, wpZimmer Antwerpen