The Voice of a City

PROJECT

The Voice of a City

The Voice of a City is de recente creatie van Nada Gambier in samenwerking met Mark Etchells (UK) en Thomas Kasebacher (AT).

Sinds april 2017 heeft dit trio verschillende Europese steden bezocht (Tbilisi, Athens, Kortrijk, Mynämäki, Bradiford, Lillie, Armentières, …) waarbij ze gesprekken hielden met inwoners over onderwerpen zoals verandering en verbondenheid. In wpZimmer zullen ze werken aan het performance gedeelte van het project.

De voorstelling zal verschillende elementen uit het proces samenbrengen met als doel er een negatieve ruimte van te maken. Niet negatief in verhouding tot positief, maar negatief als een merkteken of een spoor. Tijdens hun residentie zullen ze de performativiteit van het verzamelende werk tot zover onderzoeken en de gevolgen van hun reis bekijken. Wat blijft over van de reis? Wat hebben ze niet gezien of gehoord? Welke verhalen hebben ze onthouden en willen ze graag delen?

Welke vragen blijven hangen? Ze zijn van plan met tijdlijnen te experimenteren, feit en fictie vrij met elkaar te vermengen en er alles aan doen om verward te geraken op een duidelijke en coherente manier.

De voorstelling zal in première gaan in de lente van 2019. Naast de voorstelling zal het project ook uitmonden in een publicatie van een boek en tentoonstelling, die vanaf volgend jaar zal rondtoeren.

Nada Gambier

Nada Gambier (1980. Finland) zwerft rond in wat zij noemt een crash-disciplinaire wereld waarin theater, dans, performance, video, schrijven, curatoriële benaderingen en talen en sociale bekommernissen samenkomen en botsen. Haar werk flirt vaak met de grenzen tussen theatraliteit en abstractie en ze voelt zich aangetrokken tot dingen die ze niet begrijpt of niet kan bevatten. Het niet-spectaculaire en het absurde behoren tot haar bekendste handelsmerken als kunstenaar.

Credits

Productie: Nada & Co. (BE)Coproductie: Next International Festival / Kunstencentrum BUDA (FR/ BE), ECCE vzw (BE), C-Takt Dommelhof (BE)Ondersteund door: WpZimmer / La Bellone / SAS Parenthèse (abroad): Gallery Nectar (GE)/ Saari Artist’s residencies and Kone Foundation (FI)/ Mind the Fact festival (GR)/ Tanzhaus Zurich (CH)/ Le Vivat (FR) and Le Phénix (FR). The Voice of a City is subsidized by the Flemish Ministry of Culture (BE).