The Voice of a City

PROJECT

The Voice of a City

The Voice of a City is de recente creatie van Nada Gambier in samenwerking met Mark Etchells (UK) en Thomas Kasebacher (AT).

Sinds april 2017 heeft dit trio verschillende Europese steden bezocht (Tbilisi, Athens, Kortrijk, Mynämäki, Bradiford, Lillie, Armentières, …) waarbij ze gesprekken hielden met inwoners over onderwerpen zoals verandering en verbondenheid. In wpZimmer zullen ze werken aan het performance gedeelte van het project.

De voorstelling zal verschillende elementen uit het proces samenbrengen met als doel er een negatieve ruimte van te maken. Niet negatief in verhouding tot positief, maar negatief als een merkteken of een spoor. Tijdens hun residentie zullen ze de performativiteit van het verzamelende werk tot zover onderzoeken en de gevolgen van hun reis bekijken. Wat blijft over van de reis? Wat hebben ze niet gezien of gehoord? Welke verhalen hebben ze onthouden en willen ze graag delen?

Welke vragen blijven hangen? Ze zijn van plan met tijdlijnen te experimenteren, feit en fictie vrij met elkaar te vermengen en er alles aan doen om verward te geraken op een duidelijke en coherente manier.

De voorstelling zal in première gaan in de lente van 2019. Naast de voorstelling zal het project ook uitmonden in een publicatie van een boek en tentoonstelling, die vanaf volgend jaar zal rondtoeren.

Nada Gambier

1980 FI, BE
Nada Gambier (1980, Finland) studeerde dans in The Place in London en P.A.R.T.S. in Brussel. Haar eerste solowerk Fragments of ReMembering but Forcing to Forget werd vertoond in het kader van Parts@Tour in België, Slovenië en Portugal. In 2002 ontving ze een beurs van de Arts Council of Finland om deel te nemen aan het Danceweb programma van het Impulstanz Festival in Wenen. Met haar solo Confessions - The autopsy of a performance (2003) toerde ze door Europa. Ze nam deel aan de creatie Beginnings/Endings van Charlotte Vanden Eynde in 2005.

Na de première van haar nieuwe voorstelling Act of living - Catalogue of failure in oktober 2006, werkte ze aan What’s Wrong?, de nieuwe creatie van Cristian Duarte, Peter Fol and Shani Granot, die in 2007 in Monty (Antwerpen) in première ging. Daarna trad ze op in Point Blank van Edit Kaldor. In 2008 creëerde ze Once upon a time in Petaouchnok.

Nada Gambier legde binnen wpZimmer een artistiek traject af van 2003 tot 2009.

Credits

Productie: Nada & Co. (BE)Coproductie: Next International Festival / Kunstencentrum BUDA (FR/ BE), ECCE vzw (BE), C-Takt Dommelhof (BE)Ondersteund door: WpZimmer / La Bellone / SAS Parenthèse (abroad): Gallery Nectar (GE)/ Saari Artist’s residencies and Kone Foundation (FI)/ Mind the Fact festival (GR)/ Tanzhaus Zurich (CH)/ Le Vivat (FR) and Le Phénix (FR). The Voice of a City is subsidized by the Flemish Ministry of Culture (BE).