The moon is the moon is the moon

PROJECT

The moon is the moon is the moon

Door de verschillende bouwstenen van een danstrio te onthullen, breekt The moon is the moon is the moon de vele lagen van choreografie open. Vergelijk het met de talloze schetsen en études die schilders maken voor ze aan een schilderij beginnen: hoe ze in tekeningen verschillende perspectieven en houdingen onderzoeken. Deze voorstelling maakt een verhaal met en vraagt aandacht voor de ‘schetsen’ als bouwstenen en legt de vele lagen van het proces bloot. De drie dansers en componist Gerrit Valckenaers nodigen je uit om in de dans af te dalen en ze dieper te beleven.

Zoals Tibetaanse monniken wekenlang aan een zandmandala werken om daarna de zandkorrels bijeen te vegen als teken van de vergankelijkheid van het materiële, zo bouwen ook de dansers hun choreografie op om hun bewegingen daarna uit te wissen. Wat overblijft is de gemeenschappelijke ervaring van dansers en publiek.

Première:
5/10/2017 – CC De Spil (Roeselare)

Anneleen Keppens

Anneleen Keppens studeerde aan de Koninklijke balletschool van Antwerpen en aan P.A.R.T.S. in Brussel. Sindsdien werkte ze als danseres voornamelijk samen met Daniel Linehan, zowel in nieuw werk als in repertoirevoorstellingen. In 2014 danste ze in Rétrospective par Xavier le Roy in Centre Pompidou in Parijs. Tussen 2014 en 2016 toerde ze met Drumming, een stuk van Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas). Ze werkt als extern oog voor artiest Alexander Vantournhout en gaf lessen improvisatie en compositie in o.a. de Summer School van P.A.R.T.S, de Artesis Hogeschool en de Kunsthumaniora van Brussel. In 2016 ving ze dankzij een beurs van de Vlaamse overheid een persoonlijk onderzoeksproject aan naar transparantie in abstracte dans. Momenteel volgt ze een opleiding Body-Mind Centering in SOMA (FR) en EMA (UK). Voor haar huidige project werkt ze samen met dansers Victor Pérez Armero en Maria Fereirra Silva, bewegingsassistent Stanislav Dobák, componist Gerrit Valckenaers en lichtontwerper Clive Mitchell.

Credits

Concept en choreografie: Anneleen KeppensCreatie en dans: Maria Fereirra Silva, Anneleen Keppens, Victor Pérez ArmeroBewegingsassistent: Stanislav DobákMuziek: Gerrit ValckenaersLichtontwerp: Clive MitchellUitvoerende productie: Caravan production (Brussels)Residenties: Vooruit (Ghent), STUK (Leuven), wpZimmer (Antwerp), KAAP (Bruges), BUDA (Kortrijk), CC De Spil (Roeselare) Met de steun van: the province of West-Flanders and the Flemish Government