System Failure
© Alice Piemme

PROJECT

System Failure

Vier performance specialisten ontwikkelen al enkele maanden een nieuw soort spectaculaire ervaring die voorheen ondenkbaar was. Zij ontwierpen het prototype van een programma dat in staat zou zijn om in real time te anticiperen op het heden en te voldoen aan de eisen van de kijker. Met behulp van nieuwe sensortechnologieën zal dit programma voor prestatie-optimalisatie helpen de onzekerheden van een onzeker heden in de theatervoorstelling te voorspellen. In een licht absurde en bevreemdende kruising met allerhande cinematografische referenties wordt System Failure een sneak preview van wat theater in de nabije toekomst zou kunnen zijn.

System Failure wordt getoond tijdens het Festival d’Avignon (6 > 27.07.14) in het Théâtre des Doms.

Louise Baduel

BE
Louise Baduel is een choreograaf, danser en videokunstenaar, gevestigd in Brussel. Naar haar studies harp aan het conservatorium ging naar de school van Rosella Hightower voor dans en ballet, vervolgde ze haar studies aan P.A.R.T.S. en ULB waar ze een Master in Performance Studies behaalde. Sindsdien heeft Louise met veel kunstenaars samengewerkt en een bijzondere belangstelling ontwikkeld voor geluidsdramaturgie en video. Momenteel werkt ze samen met Cie DERIVATION en het Europees Onderzoeksinstituut VUB.

Leslie Mannès

Leslie Mannès studeerde hedendaagse dans aan P.A.R.T.S (Brussel) en SEAD (Salzburg), en gradueerde in Performance Arts aan de VUB. Maakte eigen voorstellingen (o.a. ou la brune qui adorait les sardines à l'huilen in 2010), werkte diverse keren samen met Manon Santkin en is lid van het collectief EOR. Ze danste o.a. bij Mossoux-Bonté en werkte voor Ayelen Parolin en Maxence Rey.

Credits

Concept : Louise Baduel, Leslie MannèsCreatie en performance: Sébastien Fayard, Sébastien Jacobs, Louise Baduel, Leslie MannèsSound design: Lieven DousselaereLight design: Vincent LemaîtreSpecial effect: Aurélie PerretFeedback: Manon Santkin, Lieven DousselaereProductie: Asbk HirschkuhCo-productie: Les Brigitinnes, met de steun van Fédération Wallonie BruxellesMet ondersteuning van: BUDA kunstencentrum, the Grand Studio, wpZimmer