Silicon Mountain

PROJECT

Silicon Mountain

Silicon Mountain© is een artistieke fictie die speculeert op culturele structuren die onze relatie met de natuur organiseren. De voorstelling kijkt terug naar waar ze historisch gezien vandaan komen, en biedt een blik op een mogelijk toekomstscenario.

In dit project stelt Laurent Delom een digitalisering voor van onze indrukken en gevoelens bij het aanschouwen van een sublieme natuur. Deze indrukken zijn essentieel voor onze menselijke conditie op deze prachtige planeet, en toch zeer kwetsbaar. Om ervoor te zorgen dat deze erfenis wordt doorgegeven aan toekomstige generaties, stelt Laurent Delom voor hoe ze kunnen worden opgeslagen in de cloud.

Laurent Delom

Laurent Delom is een jonge Franse performer die sinds 2016 werkt in Antwerpen. Na het afstuderen en werken als ingenieur, volgde hij de dansopleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Samen met zijn schoolvriend, Dan Mussett, creëerde hij in 2019 zijn eerste voorstelling, getiteld dddddddduettttttttttttttttt (met co-producenten: wpZimmer, workspacebrussels and C-Takt). Laurent werkt als performer regelmatig samen met verschillende choreografen in Vlaanderen en Nederland.

Credits

Maker: Laurent Delom de MézeracProductionele steun: Workspace BrusselsResidentie steun: wpZimmerFinanciële steun: Nadine vzw Brussels & Wandering Arts BiennalMet steun van: The Flemish Government