Ruis!

PROJECT

Ruis!

Met Ruis! maakt Wannes Deneer een klank- en beeldcompositie over imperfectie in een wereld die streeft naar perfectie. In een zich steeds innoverende wereld staat Deneer stil bij het concept van verval. Als ludiek eerbetoon aan verouderde technieken bouwt hij fragiele, bewust imperfecte klankinstallaties. Gemaakt uit afvalmateriaal hebben deze machines geen enkel economisch nut. Maar achter hun onvolmaaktheid schuilt een herkenbare menselijkheid. Ruis! is beeldende kunst, muziek en theater. Een poppenkast van abstracte vormen en klanken met een live cellist in een scenografisch concert met wiegende ventilatoren, verstoorde videobeelden en bewegende luidsprekers.

Première: 24 & 25 september 2015 – deSingel

Tuning People

In 2005 vonden drie nieuwsgierige makers mekaar in een kelder. Ze bricoleren met ruwe experimenten tussen dans, geluid en theater. Het resultaat: een geluidsinstallatie. En de geboorte van Tuning People. Tuning People is het eigenzinnige collectief van artiesten Wannes Deneer (vormgever/ geluidsontwikkelaar), Jef Van gestel (theatermaker/acteur) en Karolien Verlinden (danseres/ choreografe). Met hun absurde en speelse ideeën proberen ze verrassende voorstellingen te maken, zowel binnen het jeugd- als volwassenencircuit.

Credits

Muzikale uitvoering: Wannes Deneer & Tuning PeopleVormgeving, geluid: Wannes DeneerRegie-assistentie: Jef Van GestelDramaturgie: Bart CapelleTechniek: Olmo ClaesVideo: Jochem Baelus , Wannes DeneerCello: Seraphine Stragierlichtontwerp: Sander SaldenResidentie: wpZimmer, De Pianofabriek, WalpurgisCoproductie: deSingel, De Werf