Reverse Anthropology
Reverse Anthropology

PROJECT

Reverse Anthropology

Tijdens hun residentie zullen Giulia Deval en Andrea Marazzi een aantal verschillende vragen onderzoeken:

Hoe creëer je een natuurlijke culturele taal die dichter bij husmusities staat dan bij menswetenschappen?
Hoe gebruik je nasynchronisatie als een praktijk van fictiocriticisme?
Hoe ga je terug van de scheppers van kennis naar de niet-menselijke elementen waaruit hun denken bestond?

Hun werk is in feite een proces van een nasynchronisatie van 5 interviews, met het idee om een fictieve taal te creëren die teksten en natuurlijk-digitaal geluid mengt. Het onderzoekspad gaat over Perspectivisme en transhumanisme en richt zich op antropoloog Roy Wagner’s idee van “Omgekeerde Antropologie”.
Het proces wordt verwoord in 5 hoofdstukken / interviews: van het antropologisch discours (Eduardo Viveiros De Castro en Anna Lowenhaupt Tsing.), over science fiction (Ursula Le Guin) tot de musicus en ornitholoog Olivier Messiaen en de liedjesschrijver Serge Gainsbourg. Het werk van Giulia Deval en Andrea Marazzi is een doorlopende theoretisch-praktische uitweiding die geluid gebruikt als medium om het discours over het heden te bevragen. De volgende stappen in het werk zijn het voltooien van de nasynchronisatie en het verder verzamelen ervan, en het uitzoeken hoe een pad voor de bezoeker kan worden voorbereid in de vorm van een multimedia-installatie.

Ontdek de “Expanding Archive” van Reverse Anthropology

videofragment 1 / videofragment 2 / Work-in-progress

Giulia Deval

1993 IT
Giulia Deval (1993, IT) is zangeres en geluidskunstenares. Haar onderzoek beweegt zich in een hybride gebied tussen geluidsexperimenten en schrijven, gefascineerd door mockumentary en speculatieve fabulaties.

Andrea Marazzi

1996 IT
Andrea Marazzi (1996, IT) is musicus, performer en componist. Zijn onderzoek richt zich voornamelijk op de soundtrack van stille cinema, improvisatie en multimedia performance. De hybridisering van verschillende muzikale en extramuzikale talen vormt het belangrijkste kenmerk in zijn werk. Hij heeft samengewerkt met kunstenaars en muzikanten als Tetsuya Noda, Stanislas Pili of de Georgische activist Nino Gvilia.