Retina Maneuver
Annabelle Chih

PROJECT

Retina Maneuver

De multimediale solo lecture performance Retina Maneuver verkent op complexe wijze de veranderende perspectieven van Taiwanese millennials op dienstplicht en militair geweld in de afgelopen tien jaar. Tegen de achtergrond van de territoriale claim van de Volksrepubliek China op het Taiwanese eiland, die mogelijk kan leiden tot een gewapend conflict, wordt deze verkenning verrijkt door een queer lens, die licht werpt op de genuanceerde ervaringen en angsten van LGBTQ+ individuen binnen het bredere geopolitieke landschap.

Op het podium duikt kunstenaar Ping-Hsiang Wang in zijn digitale archief om zijn onverklaarbare obsessie voor het iconische popliedje Girl On Fire te ontrafelen. Terwijl hij dieper graaft, dient het nummer als een portaal naar herinneringen aan zijn tijd in het Taiwanese leger tien jaar geleden. Geconfronteerd met de dreigende oorlog vraagt hij zich af of deze fragiele herinneringen zullen worden vernietigd door het vuur van de oorlog?

Ping-Hsiang Wang

Ping-Hsiang Wang is een theaterregisseur uit Taiwan. Zijn werk richt zich op hoe menselijk gedrag wordt gedisciplineerd en veranderd door de evolutie van materialiteit, internet, systemen, machines, het milieu en commercie.

Credits

Created and Performed by: Ping-Hsiang Wang (Taiwan)Dramaturgy by: Wan Shi (China) Artistic Advice by: Kang-Hua Chang (Indonesia/Taiwan)Stage and Costume Design by: Yi-Ju Chou (Taiwan)Lighting Design by: Raquel Rosildete (Brazil)Production Management by: Michael Rade (Germany) Supported by: National Culture and Arts Foundation Taiwan