Residentie/Work in progress

PROJECT

Residentie/Work in progress

Néstor is geïntrigeerd door de intersectie tussen visuele kunsten, populaire en underground culturen en hedendaagse theoretische discours. In het project waar hij bij wpZimmer aan zal werken probeert hij te spelen met “verouderde” of “gedateerde” theatervormen zoals het radiodrama, maskertheater, poppentheater en buikspreken. Hij zal manieren zoeken om hen te laten existeren in de toenemend gemedieerde hedendaagse maatschappijcontext.

De overkoepelende structuur waarmee hij dit project zal vormgeven is de idee van het gesamtkunstwerk, specifiek zal hij hiervoor strategieën gebruiken die eigen zijn aan de huidige internet-gebaseerde DIY modes van productie. Daardoor zal het stuk zich ontvouwen als een collage van heterogene media en gefragmenteerde narratie.

Néstor García Díaz

Néstor García Díaz is geboren in Alicante en opgegroeid in Valencia (Spanje). Hij studeerde theater aan het Institut del Teatre (Barcelona) en aan P.A.R.T.S. (Brussel). Hij danste in sommige projecten van choreografen Xavier Le Roy, Daniel Linehan en Michiel Vandevelde. In 2012 begon hij te werken als performer voor Tino Sehgal, en is sindsdien actief in de beeldende kunst. Hij heeft met andere kunstenaars samengewerkt in museumprojecten, zoals de solo-show Dora García op MNCARS Segunda Vez.

Ondanks hij sinds 2012 werkte aan performances in de black box, begint langzaamaan meer te produceren in de museumruimte. Onlangs liet hij zijn eerste museumstuk zien in Centre del Carme Cultura Contemporanea in Valencia (Spanje).

Tijdens 2014-2015 heeft hij een beurs ontvangen bij Akademie Schloss Solitude (Stuttgart). Hij werkt ook als onafhankelijke dramturg, curator en schrijver. Momenteel woont hij tussen Madrid en Brussel.