(residentie)

PROJECT

(residentie)

Ons digitaal tijdperk en de beeldspraak die het daarbij ontwikkelt, is een constante inspiratie in de artistieke praktijk en het onderzoek van Steven Michel. In plaats van naar het internet te kijken als een vervreemdend en isolerend medium, is hij geïnteresseerd in het symbolische, poëtische en collectieve bewustzijn dat het creëert.

In zijn aankomende onderzoek in wpZimmer wil Steven een laboratorium van twee weken organiseren, met een groep kunstenaars uit verschillende disciplines. Hij wil een ruimte openen voor lezingen, experimenten, improvisaties en online zoekopdrachten rond het thema digitale antropologie. De zoektocht is om het internettijdperk te begrijpen als een potentiële mythe voor de toekomst. Collectieve ontwikkeling van archetypes voor onze hedendaagse wereld en om correlatieven en terugkerende motieven uit oude mythen en ideologieën te vinden.

Wat zijn de daadwerkelijke sporen die we achterlaten bij een virtuele ervaring? Welke toekomstige opgravingen bereiden we voor en wat willen we dat de toekomst van ons zal erven?

Steven Michel

Na zijn afstuderen aan P.A.R.T.S. in 2010 werkte Steven Michel als performer met choreografen, speelfilms en filmregisseurs zoals David Zambrano, Falk Richter, Lukas Dhont, Daniel Linehan en Maud Le Pladec a.o. Sinds zeven jaar werkt hij nauw samen met de choreograaf Jan Martens.

Parallel aan zijn carrière als performer ontwikkelt hij ook zijn eigen werk. In 2014 startte hij een onderzoek op basis van het thema 'audio-visie', de relatie tussen geluid en beeld in populaire cultuur en podiumkunsten. Dit onderzoek leidde tot de creatie van zijn solo 'They Might Be Giants' (2016). Steven werkt momenteel aan zijn aanstaande performance 'Affordable Solutions for Better Living', in samenwerking met de beeldend kunstenaar Théo Mercier. Hun werk gaat in mei 2018 in première in Annecy (FR).