Raamvertelling

PROJECT

Raamvertelling

Raamvertelling is een project van fotografe Liesbet Grupping en theatermaakster Ine Van Baelen. Het ontstond vanuit een voyeuristische fascinatie voor gesprekken die je ‘s zomers opvangt door openstaande ramen. De vluchtige, fragmentarische dialogen in onsamenhangende flarden die je – al wandelend in de stad – ter ore komen en die je fantasie in gang zetten, waardoor je een beeld van een personage of een plaats begint te scheppen. In Raamvertelling gaan Liesbet en Ine aan de slag met dit gegeven, met de mengeling van fictie en non-fictie en de spanning tussen privé en publiek. Hun inspiratie halen ze onder meer uit dadaïstische poëzie.

Liesbet en Ine werkten vorig jaar voor het eerst samen, aan Poolnacht, een filmische muziektheatervoorstelling van Post uit Hessdalen in coproductie met Muziektheater Transparant en Wintervuur. Vanuit de artistieke dialoog die in deze creatie ontstond, onder meer tussen fotografie en taal, is dit nieuwe project ontstaan.

Ine Van Baelen

1984 BE
Ine Van Baelen studied theatre studies, audiovisual arts and writing at RITC in Brussels. She is a maker and writer since 2007, in association with Zie!Duif and Post uit Hessdalen.

Liesbet Grupping

Liesbet Grupping studeerde fotografie aan Narifi en Sint-Lukas in Brussel. Ze behaalde een Master of Research in Art and Design aan Sint Lucas Antwerpen. Sinds 2009 stelt zij haar werk op regelmatige basis tentoon. In haar creaties van (fotografische) opnames zitten veelvuldige acties verscholen. Hierdoor betreedt ze met haar werk regelmatig het terrein van de podiumkunsten.