PURE
© Christian Bakalov

PROJECT

PURE

PURE is een performance-installatie die onderzoekt hoe verbeelding en verhalen onze waarneming van de werkelijkheid beïnvloeden. Als toeschouwer word je begeleid op een parcours van beeldende composities, die worden geactiveerd door je aanwezigheid. Met je eigen identiteit en geschiedenis als achtergrond, word je uitgenodigd om de verschillende manieren te onderzoeken waarop we onze werkelijkheid vormgeven, gaande van hoe we kiezen om een beeld te construeren tot onze meer onbewuste verlangens en wensen.

PURE is het tweede deel van een trilogie rond Spinoza’s concept van eeuwigheid en is nauw verbonden met geboorte en dood. Hoe ontstaan de beelden van onszelf? En hoe kunnen we ons van die beelden bewust worden, om ze vervolgens actief te gebruiken of juist te laten rusten? PURE is een collectief ritueel dat raakt aan de essentie van de menselijke conditie, in een ervaring van verhoogde intimiteit.

Publieke toonmomenten:
1/04/2017 – 18:00 > 20:00
2/04/2017 – 14:00 > 18:00

Christian Bakalov

1973 BG, BE
Christian Bakalov studeerde aan de Balletschool van de Opera van Sofia in Bulgarije en startte zijn danscarrière in Frankrijk. In België werkte hij onder meer met Ivo Dimchev, Jan Fabre, Miet Warlop en Florentina Holzinger & Vincent Riebeek. Daarnaast was hij te zien in het werk van Robert Wilson en Jérôme Bel. Sinds 2009 leeft en werkt hij in Brussel, waar hij mee aan de basis lag van de onafhankelijke presentatieplek Volksroom, geleid door Ivo Dimchev. In 2014 begon hij zijn eigen werk te ontwikkelen. In zijn eerste performatieve installatie BRIGHT speelt het publiek de centrale rol. Bakalov doorbreekt de grenzen tussen performatieve actie en installatie in een reeks methodes die de toeschouwers in een parallel universum brengen door hen een-op-een aan te spreken en te begeleiden doorheen een parcours dat alle zintuigen prikkelt.

Credits

Concept, ontwikkeling en muziek: Christian BakalovAssistentie: Tatyana PetrovaProductie: Workspacebrussels, ArtEast FoundationCoproductie: wpZimmer, Les BrigittinesMet de steun van: Station (Belgrade)