PROJECT

One Small Step for a Man: Hello, Goodbye

Tijdens de jaren 70 stuurden onderzoekers een serie onbemande rekwisieten de ruimte in, waaronder boodschappen van de aarde aan mogelijke buitenaardse wezens. Deze rekwisieten bestonden onder andere uit een foto van een naakte man en vrouw,een serie van begroetingen in verschillende talen, beelden, geluiden en muziek afkomstig van onze planeet.

One Small Step for a Man: Hello, Goodbye is een poging om de irrationaliteit van deze daad te benadrukken. Vertrekkend van het materiaal dat de ruimte ingestuurd werd en de specifieke kennis die het suggereert, heeft de voorstelling de vorm van een gelijkaardig type van levend archief. Dit archief wordt gepresenteerd als een token van ons leven hier op aarde en bestaat uit een performatieve ontmoeting rond een tafel tussen twee performers en een publiek. Beide performers beogen een gevoel van vervreemding ten aanzien van alles wat we vanzelfsprekend achten. Ze dagen ons uit tot een herbeleving en verbeelding van het leven op deze planeet. Tegelijk is er ruimte om heden en toekomst te herdenken.

Credits

Concept, creation: Danae ThedoridouPerformed by: Manos Vavadakis, Katerina ZisoudiDramaturgical advice: Kate AdamsCo-produced by: workspacebrusselsSupported by: BUDA, Bains Connective, PACT Zollverein, wpZimmer, Michael Cacoyannis FoundationDank aan: Yorgos Onisiforou, Marcos Simoes and Ana Wild for their invaluable contribution to the ideas and materials of the work