PROJECT

Notch

Van 5 tot 14 januari 2015 is Oriane Varak in residentie in wpZimmer om te werken aan haar eerste solo, Notch. In deze solo vertrekt Varak van ideeën rond controle via sociale maskers en politieke manipulatie. In haar harde en tegelijk ontroerende vertolking van een lichaam dat in twee verdeeld is, zowel mannelijk als vrouwelijk, levert ze zich over aan het publiek in een theater van leugens, een soort circusnummer dat doordrongen is van een onrustwekkend sarcasme. Op 14 januari is er om 16u30 een informeel toonmoment in de studio van wpZimmer.

Oriane Varak

Oriane Varak is theatermaakster, actrice en performer. Ze was al geïnteresseerd in beeldende kunten, muziek en dans nog voor ze ging studeren aan de Ecole Internationale de Théâtre Jacques Lecoq in Paris. Haar ontmoeting met Julie Anne Stanzak tijdens een lange dans- en theaterstage, ligt aan de grondslag van een persoonlijk artistiek onderzoek. Ze werkt gedurende twee jaar aan de Comédie- Française onder leiding van Omar Porras en vervolgens met Paula Giusti voor Le Grand Cahier van Agota Kristof dat twee opeenvolgende seizoenen vertoond werd in de Théâtre du Soleil. Geïnteresseerd in de Belgische artistieke scène, vestigt ze zich in 2010 in Brussel en neemt deel aan een workshop dans en theater met Quan Bui Ngoc (Ballets C de la B) en vervolgens met Nicole Mossoux (Compagnie Mossoux-Bonté) en Agnès Limbos. Met de steun van Charleroi Danses, De Werf, wpZimmer en BUDA, begint ze in 2013 met de creatie van Notch, een dans/theater-solo dat in maart 2015 in de Brigittines vertoond werd in het kader van het festival Le corps du Théâtre.

Credits

Van en met: Oriane VarakSound design: Guillaume Le BoisselierLight design: Cyril LeclercStage management: Matthieu VergezArtistieke medewerking: Audrey DeroConstructie pupiter: De Werf Kunstencentrum (Luc Cools)met de steun van: Tag's Galleries, La Bellone (Brussels), Budascoop (Courtrai), De Werf (Bruges), Charleroi Danses (La Raffinerie), wpZimmer (Antwerp)Dank aan: Hildegard De Vuyst, Pudding asbl, Margarida Guia, Chris Farmer, David Elchardus, Gaëtan Vandeplas