PROJECT

Monstrous Encounters of Clowns

Nada Gambier gaat aan de slag met begrippen als veiligheid en gevaar, onzichtbare vijanden en noodtoestanden, conflict en gemeenschap. In welke mate worden onze angsten gevoed door verwachtingen en vooroordelen? Hoe gedragen we ons in een beangstigende context die zowel griezelig als ridicuul is? Beelden en situaties die we herkennen vanuit recente gebeurtenissen worden gedecontextualiseerd en in een ruimte geplaatst die wordt geregeerd door regels die onze verwachtingen en gewoontes doorbreken. Monstrous Encounters of Clowns brengt toeschouwers en performers samen in een poging de realiteit open te breken voor interpretatie en reflectie, en ruimte te creëren voor verbeelding en emotie.

Dit groepswerk is het resultaat van een tweejarig onderzoek naar de broze scheidslijn tussen brutaliteit en klucht, tussen rede en irrationaliteit.

Première: 7 oktober 2016 – BUDA kunstencentrum

Nada Gambier

Nada Gambier (1980. Finland) zwerft rond in wat zij noemt een crash-disciplinaire wereld waarin theater, dans, performance, video, schrijven, curatoriële benaderingen en talen en sociale bekommernissen samenkomen en botsen. Haar werk flirt vaak met de grenzen tussen theatraliteit en abstractie en ze voelt zich aangetrokken tot dingen die ze niet begrijpt of niet kan bevatten. Het niet-spectaculaire en het absurde behoren tot haar bekendste handelsmerken als kunstenaar.

Credits

Regie: Nada GambierGecreëerd en uitgevoerd door: Sara Manente, Marcos Simoes, Thomas Kasebacher en Mark EtchellsMuziek en geluid: Christophe AlbertijnLichtontwerp en technische coördinatie: Jitske VandenbusscheDecor en kostuums in samenwerking met: Sofie DurnezProductie: Action ScéniqueCoproductie: Kunstencentrum BUDAMet de steun van: Szene Salzburg (AT), Wp Zimmer (BE) en Pact Zollverein (DE)