PROJECT

Monstrous Encounters of Clowns

Nada Gambier gaat aan de slag met begrippen als veiligheid en gevaar, onzichtbare vijanden en noodtoestanden, conflict en gemeenschap. In welke mate worden onze angsten gevoed door verwachtingen en vooroordelen? Hoe gedragen we ons in een beangstigende context die zowel griezelig als ridicuul is? Beelden en situaties die we herkennen vanuit recente gebeurtenissen worden gedecontextualiseerd en in een ruimte geplaatst die wordt geregeerd door regels die onze verwachtingen en gewoontes doorbreken. Monstrous Encounters of Clowns brengt toeschouwers en performers samen in een poging de realiteit open te breken voor interpretatie en reflectie, en ruimte te creëren voor verbeelding en emotie.

Dit groepswerk is het resultaat van een tweejarig onderzoek naar de broze scheidslijn tussen brutaliteit en klucht, tussen rede en irrationaliteit.

Première: 7 oktober 2016 – BUDA kunstencentrum

Nada Gambier

1980 FI, BE
Nada Gambier (1980, Finland) studeerde dans in The Place in London en P.A.R.T.S. in Brussel. Haar eerste solowerk Fragments of ReMembering but Forcing to Forget werd vertoond in het kader van Parts@Tour in België, Slovenië en Portugal. In 2002 ontving ze een beurs van de Arts Council of Finland om deel te nemen aan het Danceweb programma van het Impulstanz Festival in Wenen. Met haar solo Confessions - The autopsy of a performance (2003) toerde ze door Europa. Ze nam deel aan de creatie Beginnings/Endings van Charlotte Vanden Eynde in 2005.

Na de première van haar nieuwe voorstelling Act of living - Catalogue of failure in oktober 2006, werkte ze aan What’s Wrong?, de nieuwe creatie van Cristian Duarte, Peter Fol and Shani Granot, die in 2007 in Monty (Antwerpen) in première ging. Daarna trad ze op in Point Blank van Edit Kaldor. In 2008 creëerde ze Once upon a time in Petaouchnok.

Nada Gambier legde binnen wpZimmer een artistiek traject af van 2003 tot 2009.

Credits

Regie: Nada GambierGecreëerd en uitgevoerd door: Sara Manente, Marcos Simoes, Thomas Kasebacher en Mark EtchellsMuziek en geluid: Christophe AlbertijnLichtontwerp en technische coördinatie: Jitske VandenbusscheDecor en kostuums in samenwerking met: Sofie DurnezProductie: Action ScéniqueCoproductie: Kunstencentrum BUDAMet de steun van: Szene Salzburg (AT), Wp Zimmer (BE) en Pact Zollverein (DE)