PROJECT
Molta
“Contamination as collaboration. Shifting assemblages of humans and non-humans: the very stuff of collaborative survival”
-Anna Tsing, Mushroom at the end of the world
Wat rijst er uit de puinhopen als de klimaatdreiging het leven op aarde zoals wij het kennen heeft vernietigd?
MOLTA is een langdurige performance-installatie waarin vijf menselijke performers, objecten en geluiden verstrengeld raken en een levendig ecosysteem vormen waarin het publiek wordt ondergedompeld.
De ruimte wordt een opkomend landschap dat langzaam transformeert gedurende vijf uur. Het is een landschap waar je in en uit kunt stappen wanneer je maar wilt. Je kunt kijken, kijken, dromen, slapen, vertoeven of gewoon jezelf voelen als een deel van dit opkomende landschap.
De ruimte is zijn eigen ecosysteem. De atmosfeer is post apocalyptisch, ijsblokken liggen verspreid door de ruimte, het dak lekt, mensen, dieren en natuur zijn verstrikt geraakt in de ruïnes. Maar wat kan er uit het wrak ontstaan? Hoe kunnen we samenwerking vinden binnen deze vervuiling?
In het puin begint zich een compost te vormen, een vruchtbare bodem voor iets nieuws. Een compost waar mensen, wezens, natuur en machines samenkomen, zich vermengen en de grenzen tussen hen vervagen.
In MOLTA blijven we samen bij de problemen en zien we wat er uit de compost oprijst.