Moddertong

PROJECT

Moddertong

Deze caleidoscopische vertelling roept het alledaagse leven op van een gemeenschap in een niet nader omschreven tijd en plaats. Alles is op magische wijze met elkaar verbonden: de zon, planten en dieren, mensen en door de mens gemaakte dingen. In Moddertong zit een verteller met het publiek in een cirkel. Gaandeweg ontvouwt zich een tragikomedie waarin talloze wezens elkaar ondersteunen en tegenwerken. Onder invloed van voortdurend onderzoek en steeds veranderende omstandigheden maakt Sébastien Hendrickx steeds nieuwe versies van dezelfde voorstelling.

Sébastien Hendrickx

BE
Sébastien Hendrickx (BE) is dramaturg en performancekunstenaar. Zijn debuut voorstelling The Good Life (2021) was een meeslepende reis waarin hij zich het goede leven in tijden van diepgaande ecologische mutaties voorstelde. Na het verhalende stuk Moddertong (2022-2024) werkt hij momenteel aan Palace of Justice (2025-2026), een performatief portret van het Justitiepaleis in Brussel.

Credits

Tekst, performance en scenografie door: Sébastien HendrickxCoach: Willem de WolfProductie ondersteund door: De Kunstenwerkplaats & myotherwork.wordpress.comOnderzoek ondersteund door : KASK/School of ArtsResidenties: De Monty, De Grote Post, Workspacebrussels, C-Takt, WP-Zimmer, De Kunstenwerkplaats, KAAPCoproductie door: C-Takt, ViernulvierMet dank aan: Katrien Stragier, Jan Ritsema