Langzaam gleed een berg het dag in

PROJECT

Langzaam gleed een berg het dag in

(Iedereen wil oud worden, niemand wil oud zijn.)
Aan de hand van anekdotes, herinneringen, observaties en overpeinzingen neemt Laura Vroom de kijker mee op een absurde en poëtische gedachtestroom.
Hoe ga je om met vergankelijkheid en verlies? Bieden herinneringen troost? Is het beter je te verzetten of je over te geven? Met Langzaam gleed een berg het dal in schetst Laura Vroom het portret van een ouderdom.

Laura Vroom

1987 NL, BE
Laura Vroom studeerde in 2012 af aan de drama afdeling van het KASK in Gent. Ze werkte samen met Ballet Dommage en Kuiperskaai. In 2015 creëerde ze haar eerste monoloog Sauerkraut, die was ontstaan uit een verzameling frustraties en irritaties. Het werd gepresenteerd in Over het Ij (Zeecontainer-programma) en Chambre d'O, en in verschillende privéwoningen in Nederland en België (dassauerkraut.weebly.com). Vroom werkt ook met Linde Carrijn in het collectieve Festoen. Hun eerste productie It's A Local Joke ging in 2017 in première in De NWE Vorst in Tilburg.

Credits

Van en met: Laura VroomCoach: Ineke Nijssen en Tine Van AerschotDramaturgie: Katrien ValckenaersTechniek: Ole CeenaemeMet steun van: De Vlaamse overheid, Stad Gent, De Grote Post, WpZimmer, De Vieze Gasten en Zuidpool