Labo Movement

PROJECT

Labo Movement

Tuning People stelde voorop om in 2015 en 2016 vier onderzoeken te doen. Twee in 2015 en twee in 2016. Respectievelijk rond inhoud, geluid, beweging en beeld. Voor elk onderzoek hebben ze een passende residentie. Na het onderzoek rond inhoud dat ze met hun drieën hielden bleek dat er een grote noodzaak was om hen los van elkaar te focussen op onze individuele trajecten. Ze werken in 2016 nog steeds volgens de gemeenschappelijke thema’s beweging en beeld, maar ze geven alle drie een andere individuele invulling aan. Tijdens de onderzoeken zijn ze vrij om dingen uit te proberen zonder de tijdsdruk. Ons bewegingsonderzoek doen ze bij wpZimmer. ‘Beeld’ onderzoeken we bij De Maan (beeldsmederij).

Dit zal resulteren in de expositie STADSKLANK, die gaat over maatschappelijke, culturele en demografische diversiteit. Deze expo zal bestaan uit een inventaris van de muzikale cultuur en subculturen in de stad aan de hand van geluidsopnamen, videoregistraties, schetsen, objecten en muziekstukken. Je ziet feesten, concerten en repetities in de binnenruimtes van de stad. Als bezoeker loop je door een auditieve blauwdruk van de stad en maak je je eigen compositie. De focus ligt op geluid en vormelijke symbolen. Echte beelden worden gemixt met in scène gezette rituelen en repetities. De verschillende registraties gaan met elkaar in dialoog.

In première april 2017 – OPERA XXI – deSingel

Tuning People

In 2005 vonden drie nieuwsgierige makers mekaar in een kelder. Ze bricoleren met ruwe experimenten tussen dans, geluid en theater. Het resultaat: een geluidsinstallatie. En de geboorte van Tuning People. Tuning People is het eigenzinnige collectief van artiesten Wannes Deneer (vormgever/ geluidsontwikkelaar), Jef Van gestel (theatermaker/acteur) en Karolien Verlinden (danseres/ choreografe). Met hun absurde en speelse ideeën proberen ze verrassende voorstellingen te maken, zowel binnen het jeugd- als volwassenencircuit.

Credits

Concept: Wannes DeneerUitwerking: Wannes Deneer, Aarich Jespers, Jochem Baelus, Stijn GruppingLichtontwerp en video: Sander SaldenProductieleiding: Britt De JongheTechniek: DeSingelDramaturgie: Dries DouibiProductie: Tuning PeopleCoproductie: DeSingelZakelijke leiding: Klein VerzetSpreiding: Vincent CompanyMet steun van : de Vlaamse GemeenschapResidenties: deSingel, wpZimmer, Q02, FroeFroe