Bachelor Dance

PROJECT

Bachelor Dance

In het kader van de opleiding Choreography and Improvisation Research, laat Michel Yang haar derdejaarsstudenten “off-campus” werken. Het doel is om de deelnemers nieuwe relaties te laten onderzoeken met de omgeving, door middel van artistieke praktijken en onderzoek. Door individuele en collectieve werkmethodes opent de beoefenaar haar of zijn manieren van perceptie en processen van materialisatie.

Dit jaar in wpZimmer zal de groep lichaam-stem pratijken onderzoeken die beweging, geluid, innerlijkheid en betekenis met elkaar verbinden. Deze benaderingen en inspiratiebronnen zijn gebaseerd op zowel de praktijken van het Oracle collectief als de praktijk van Michel Yang zelf.

Michel Yang

Michel Yang is geboren in de VS en woont momenteel in Brussel, waar ze actief is als performancekunstenaar. In haar werk onderzoekt ze noties van identiteit en culturele hybriditeit. Haar creaties gaan over het herschrijven van littekens, het inmetselen van haar lichaam, het gebruik van kandelaars als hakken, Frans doceren in fake Chinees. Deze werken vinden hun wortels in een praktijk waarin weerstand, het kaderen van identiteit en het belichamen van objecten, spectrums en het ‘niets’ centraal staan. Michels belangrijkste medium is het lichaam, maar sinds kort doen ook video en fotografie hun intrede in haar werk, als een verlengstuk van haar lichaamspraktijk. Momenteel volgt ze een postgraduaat in audiovisuele kunsten aan Sound Image Culture.

Ze studeerde af in de master in Fine Arts in Dance aan Tisch School of the Arts in New York en heeft een postgraduaat gevolgd aan a.pass. en Sound Image Culture. Als een performer heeft ze gewerkt o.a. met Lilia Mestre, Stefan Dreher, Pierre Droulers, Mia Lawrence, en Walter Verdin.

Ze geeft les in hedendaagse dans, improvisatie en vormen van materialisatie. Ze is lesgever en mentor aan het departement dans van de Antwerpse Koninklijke Academie. Bovendien is ze ook lid van de CORPoREAL onderzoeksgroep. Verder gaf ze ook nog les in Ultima Vez, Summer Studios, Charleroi Danses, D.A.N.C.E. Apprentices, Washinton University.