Bachelor Dance

PROJECT

Bachelor Dance

In het kader van de opleiding Choreography and Improvisation Research, laat Michel Yang haar derdejaarsstudenten “off-campus” werken. Het doel is om de deelnemers nieuwe relaties te laten onderzoeken met de omgeving, door middel van artistieke praktijken en onderzoek. Door individuele en collectieve werkmethodes opent de beoefenaar haar of zijn manieren van perceptie en processen van materialisatie.

Dit jaar in wpZimmer zal de groep lichaam-stem pratijken onderzoeken die beweging, geluid, innerlijkheid en betekenis met elkaar verbinden. Deze benaderingen en inspiratiebronnen zijn gebaseerd op zowel de praktijken van het Oracle collectief als de praktijk van Michel Yang zelf.

Michel Yang

De Amerikaanse performer Michel Yang woont en werkt eveneens in Brussel. Ze heeft een Master of Fine Arts in Dance van New York University’s Tisch School of the Arts en volgde een postgraduaat aan a.pass. Momenteel volgt ze een audiovisueel postgraduaat aan Sound Image Culture. Als performer werkte ze eerder met o.a. Lilia Mestre, Pierre Droulers, Mia Lawrence, en Walter Verdin. Ze geeft ook les in o.a. hedendaagse dans en improvisatie.