JARDIN POILU

PROJECT

JARDIN POILU

JARDIN POILU is een interactieve dansvoorstelling geïnspireerd op het landschap van de Arctische toendra.

Het publiek wordt uitgenodigd om de geluidsinstructies van een klankschaal te volgen. Tijdens de voorstelling spreekt de klankschaal tot het publiek. Een maal het geluid van de schaal betekent “ogen gesloten” en twee maal het geluid betekent “ogen geopend”. Op deze manier wordt de aandacht en perceptie van het publiek geleid door de choreografie. Dit in wisselwerking met de mogelijke keuzes van de toeschouwers om te kijken of niet te kijken.

De performatieve ruimte biedt een prachtig en wisselbaar platform voor de choreograaf om aan een nieuwe realiteit te bouwen. Een realiteit die wegglijdt van het gewone en op de een of andere manier tastbaar en betrouwbaar wordt voor het publiek. Poëzie is wat de regels van deze nieuwe wereld bepaalt: herinneringen als fragmenten van het leven en natuurlijke fenomenen glijden in een absurde en zeer heldere sfeer in elkaar over. Ze zijn op een authentieke en unieke manier met elkaar verweven.

De extreem koude en desolate witte ruimte omringt en nodigt het publiek uit tot een individuele – toch gemeenschappelijke ervaring – van de herinneringen aan een absurde familie. De familie wordt fotografisch voorgesteld en bewegend door elkaar geschud. De sfeer, de lucht en de omgeving worden bepaald door een gedetailleerde melange van natuurlijke elementen en menselijke interactie, verrijkt door textuur en diepte.

De warmte, de nabijheid en het primordiale aspect van de familie als tegenpool van de ijskoude, stekelige en wijd open afstanden zorgen voor een contrast van emoties in de ruimte, die het oog van de toeschouwer gidsen en ontroeren. JARDIN POILU is een Arctische tuin waarin de bloemen harige en stekelige jeugdherinneringen zijn. Herinneringen die door de performers op een expressieve manier worden teruggevonden.

Bekijk de Trailer.

Francesca Chiodi Latini

1993 BE, IT
Francesca is geboren in Turijn, Italië, in 1993. Ze is performer en choreografe en woont in Leuven, België. Ze werkt sinds 2017 voor Voetvolk/Lisbeth Gruwez: momenteel als repetitie directeur en assistent voor Into the Open (première februari 2022) en eerder als performer in The Sea Within, dat in 2018 in première ging.

Kaori Ishiguro

Kaori Ishiguro begon op jonge leeftijd met het beoefenen van moderne dans en ballet in Japan. In 2016 verhuisde ze naar België om hedendaagse dans te studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze in 2019 afstudeerde. Momenteel timmert ze aan haar weg om zich als choreografe en danseres te ontplooien. Haar project HACHŌ, in samenwerking met muzikant Anton Lambert, werd geselecteerd voor "PowerTalks" in kader van Het TheaterFestival 2019. Kaori heeft in juli 2020 haar eerste residentie in workspacebrussels.

Giada Castioni

1990 IT
Giada Castioni studeerde in 2014 af als hedendaags danser aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Momenteel danst ze bij Voetvolk/Lisbeth Gruwez (2019/2020). In het verleden danste Giada bij Moonstein Cie (2014 tot 2018), La Verita Dance Company (2017), Solo Conversations Dance Collective (2016) en Compagnia Virgilio Sieni (2015). In 2014 creëerde ze haar eerste danssolo Lentamente en 4 jaar later volgde Goodbye Princess. Haar laatste solo werd geprogrammeerd op het hedendaagse Gentse dansfestival Gent Bougement en in KC Nona in Mechelen. Giada is een van de performers en co-creators van JARDIN POILU, de eerste creatie van Francesca Chiodi Latini.

Jacopo Buccino

1995 IT
Jacopo Buccino (°1995, Italië) studeerde hedendaagse dans en drama in Italië. In 2016 wordt hij aangenomen in het Koninklijke Conservatorium van Antwerpen, waar hij in 2019 afstudeert. Momenteel werkt hij aan zijn eerste solo Grand Finale en is hij een van de performers en co-creators van JARDIN POILU, de nieuwste creatie van Francesca Chiodi Latini.

Credits

Concept & choreografie: Francesca Chiodi LatiniPerformer & co-creator: Jacopo Buccino, Giada Castioni, Kaori IshiguroCo-productie: KAAP & C-TaktGeluidsontwerp: Thomas Jillings: Muziek: Poor Isa (Ruben Machtelinckx & Frederik Leroux)Kostuumontwerp: Miguel PeñarandaProductie: wpZimmerBeeldmateriaal : Boris BreugelVideo: Henri ArduiMet steun van: De Stad Antwerpen