I STILL REMAIN X
© Goele Martens

PROJECT

I STILL REMAIN X

“I love the empowering effect of joining forces through movement and play. Sharing energy, space, rhythm and time. The joy of finding connection in the moment without words”

Judith Clijsters, 2018

Kunstenaarsduo Judith Clijsters en Patrick Housen pleiten in hun werk voor een lichamelijke zintuiglijkheid die puur en eenvoudig is. Zij zijn momenteel in creatie voor de dans- en muziekvoorstelling I Still Remain. De voorstelling zoomt in op de energetische mogelijkheden die schuil gaan in: het ontmoeten en loslaten, het aantrekken en afstoten, de waarde van het samenzijn boven het alleen-zijn. Een ode aan de verbondenheid die middels dans en muziek rechtstreeks het hart aan- spreekt.

Zoals men vanuit cultuurhistorisch standpunt in dans en muziek op zoek gaat naar de kracht van het constructief collectieve, wil I Still Remain hetzelfde doen. Dans en muziek genereren beweging en energie, en creëren een gedeeld gevoel van geladenheid.

Judith Clijsters

Judith Clijsters studeerde aan de Northern School of Contemporary Dance (Leeds, UK), maakt sinds 2012 autonoom werk als choreograaf en danser bij C-TAKT en is sinds 2018 als maker verbonden aan Makershuis Tilburg. Haar werk was onder meer te zien op Festival Cement, Le Guess Who?, Theater De Nieuwe Vorst, C-Mine Cultuurcentrum Genk, MHKA en ccBerchem in Antwerpen. Haar solovoorstelling Bored to Death reisde o.a. mee met Moving Futures festival door Nederland en momenteel toert de ervaringsgerichte voorstelling Deep Sound Experience (i.s.m. componiste Dyane Donck). Judith is ook onderdeel van Onderstroom (Vlaams-Limburgse netwerkorganisatie voor artist development) en het Impact Traject van Festival Cement (NL).

Credits

Dans/choreografie: Judith ClijstersGeluidskunst: Patrick HousenPercussie: Wim PelgrimsDansers: tbcGesteund door: Makershuis Tilburg, C-TAKT, Via Zuid, Intro in Situ