Hugvee
(c) Elodie Dauguet

PROJECT

Hugvee

De stem is een geheimzinnig fenomeen. In het digitale tijdperk laat het ons voortdurend in twijfel, als een persoon of een niet-persoon aan het woord is. In deze meeslepende performance veranderen twijfel en overtuiging van rol in een oogwenk. Verspreid over een heuvelachtig landschap houdt het publiek een gesprek met iets dat er tegelijkertijd wel en niet is. Een kunstmatige stem functioneert als een bemiddelaar, een partner en een spiegel voor de eigen stem.

Terwijl de conversaties woord voor woord worden opgebouwd, worden indrukken gedeeld, dutjes gedaan en verstrijkt de tijd. Hugvee is een uitnodiging om oog-in-oog contacten op te schorten en jezelf te verplaatsen in een directe relatie met het niet-menselijke

Begüm Erciyas

Begüm Erciyas studeerde moleculaire biologie en genetica in Ankara. Toen al was ze betrokken bij verscheidene dansprojecten in Turkije en maakte ze deel uit van [laboratuar], een onderzoeks- en projectgroep in de podiumkunsten. Later studeerde ze aan de Salzburg Experimental Academy of Dance in Oostenrijk en in 2006 ontving ze de DanceWeb. Sindsdien is ze een actief lid van Sweet and Tender Collaborations. Ze was artist-in-recidence in Akademie Schloss Solitude in 2007/08, in K3-Zentrum für Choreographie | Tanzplan Hamburg in 2009 en in TanzWerkstatt Berlin in 2011. In 2012 ontving ze een stipendium van de Berlijnse senaat en van de Contemporary Arts Alliance Berlin. In 2014 was ze tot slot artist-in-residence in Villa Kamogawa / Goethe Institute Kyoto.

Credits

Concept en regie: Begüm ErciyasSet design: Elodie DauguetLichtontwerp: Jan MaertensGeluidontwerp: Adolfina FuckInterface ontwikkelaar: Ruben van de VenDramaturgie: Marnix RummensSamenwerking script: Adolfina Fuck, Katja Dreyer, Dennis Deter, Hermann Heisig, Jean-Baptiste Veyret-LogeriasProducent: Barbara GreinerArtistiek advies: David Weber-KrebsOnderzoeksondersteuning: Robert M. Ochshorn, Holger Heissmeyer, Ewa Bankowska, Jozef Wouters, Diego Agulló, Vincent Roumagnac, Taro Inamura, Michael Spranger Productie: Begüm Erciyas en Platform 0090Ondersteund door: the Fondation d’entreprise Hermès in het kader van New Settings ProgramCoproductie: Kunstenfestivaldesarts Brussels, STUK Leuven, Buda Kortrijk , PACT Zollverein Essen, Centre Dramatique National Nanterre-AmandiersOnderzoeksondersteuning: wpZimmer Antwerp, Q-O2 Brussels, Saison Foundation TokyoGesubsidieerd door: Berlin Senate Department for Culture and Europe and Flemish Community, Ministery of Culture.