HOW THINGS END

PROJECT

HOW THINGS END

How Things End is een project over ouder worden, ergens uit groeien of in groeien. Het is een stuk over samen iets leren over leven en dood, en ook over vergeten wie wie iets leert. Het is een stuk over entropie, over hoe orde kan uitgroeien tot chaos en chaos tot schoonheid. Over giraffen en interstellaire aardappelen, over hoe dingen groeien, muteren en naar nieuwe plaatsen gaan.

De kern van deze intentie is de creatieve samenwerking van een jong meisje met twee volwassen mannen. Janis en Nahuel zijn geïnteresseerd in het onderzoeken van mogelijke effecten op acties in het leven en de kunst na het volgen van een geest die veel meer een ruimte van potentie bewoont dan zijzelf. Teodezija is geïnteresseerd in het vinden van een duidelijk doel voor de performance. Voor hen is het maken van dingen een langzaam en delicaat proces.

Het project bevindt zich in een vroeg ontwikkelingsstadium met een geplande première in de herfst van 2025 en een presentatie van het werk in uitvoering in de herfst van 2024.

Nahuel Cano

1982 AR, NL
Nahuel Cano is geboren in Neuquén, Wallmapu, nu bekend als Argentijns Patagonië. Hij woont en werkt tussen Buenos Aires en Amsterdam. Hij is acteur, theatermaker en een autodidact geluidsexperimentator. Zijn artistieke werkterrein is mobiel, hij verkent de mogelijkheden van performance, installatie, geluid en theater.

Teodezija Balode and Janis Balodis

LV